עוגת גבינה ברולה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת גבינה ברולה. אין ברנר? אין בעיה - גם הגריל בתנור יעבוד | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים (לתבנית פאי מלבנית 22/23 ס"מ או תבנית פאי עגולה בקוטר 22 ס"מ):
200 גרם עוגיות לוטוס (חבילה שלמה פחות 6 עוגיות)
80 גרם חמאה מומסת
250 גרם גבינת שמנת
1/4 כוס סוכר
1 כפית גרידת תפוז
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
2 ביצים
1/2 כוס חלב מרוכז
2 כפות סוכר דמררה (חום בהיר) לציפוי

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2. טוחנים את העוגיות יחד עם החמאה המומסת, ומהדקים היטב לתחתית ולשולי התבנית. מכניסים למקרר ללפחות 20 דקות, מוציאים ואופים 10 דקות. מצננים.

3. טורפים יחד (במערבל, או ביד) גבינה, סוכר, גרידת תפוז, תמצית וניל, ביצים וחלב מרוכז, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4. יוצקים את הבלילה לקלתית האפוייה, ואופים עוד 20 דקות, או עד שהמרכז מתחיל להתייצב, אך נשאר מעט רוטט.

5. מצננים במקרר 3 שעות לפחות או למשך הלילה.

6. מכינים את ציפוי הקרמל: מפזרים באופן שווה את סוכר הדמררה מעל פני העוגה. אם יש לכם ברנר (מבער) - שורפים בעזרתו את פני העוגה עד שהסוכר הופך לקרמל. אם אין ברנר - מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות על תוכנית גריל, ומניחים על הרשת העליונה ביותר. אופים 3 דקות, או עד שהסוכר מתקרמל. בזמן הזה, לא עוזבים את התנור, כי הסוכר עלול להישרף. מאחסנים בקירור.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גבינה ותותים
>> איך הופכים את הג'אנק פוד שהילדים אוכלים לבריא יותר?

 

>> צפוניים? קבלו דיל לארוחה זוגית עשירה בסמיראמיס