עוגת אפרסמון מצופה שוקולד (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת אפרסמון בים של שוקולד. ככה זה נראה בסוף | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

תבנית: קפיצית עגולה 24

המרכיבים:
לעוגה:
2 כוסות רסק אפרסמון מקולף (בערך 5 אפרסמונים בינוניים בשלים)
4 ביצים
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/2 1 כוסות קמח
2 כפות קוקוס
115 גרם חמאה מרוככת
3/4 כוס רוויון
1 כוס פקאן קלוי קצוץ
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית קינמון
1/2 כפית הל (אם אתם אוהבים)

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר פשוט (אפשר בכיף להסתפק בפרה)
100 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם חמאה

אפרסמון טחון (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
טוחנים את האפרסמון. איזה יפה? | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות (לא טורבו!).
2. מערבבים בקערת המיקסר (עם וו גיטרה) את האפרסמון, החמאה, הרוויון והווניל.
3. בקערה אחרת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, שני סוגי סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח ותבלינים.
4. מקפלים את החומרים היבשים לתוך הבלילה ומוסיפים את האגוזים.
5. אופים 40-45 דקות. כשהשוליים חומים ויבשים והמרכז מעט לח ורוטט, העוגה מוכנה.
מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.

מכינים את הציפוי:
1. ממיסים במיקרו את כל חומרי הציפוי למשך 30 שניות. מערבבים קלות. אם יש צורך מכניסים לעוד 10 שניות, ומערבבים עד להמסה מלאה.
2. מחכים כמה דקות ושופכים על העוגה הקרה.

הערות

• אמרנו ואנחנו אומרים שוב - לא לאפות את העוגה בטורבו. זה עלול לייבש לה את הצורה.
• היזהרו מאפיית יתר. שימו לב שכשמוציאים את העוגה מהתנור המרכז שלה עדיין לא נראה אפוי לחלוטין.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת ריבת משמש ומרנג

>> לכל המתכונים המושחתים