עוגיות שוקולד ללא אפייה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגיות שוקולד. רק מערבבים, וזה מוכן | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגיות שוקולד ללא אפייה

המצרכים (כ-30 עוגיות):
תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה
2 כוסות סוכר
1/2 כוס חלב
60 גרם חמאה
1/3 כוס אבקת קקאו
1/2 2 כוסות פצפוצי אורז (אורז תפוח)
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/2 כפית תמצית וניל טובה

עוגיות שוקולד ללא אפייה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
כף, סיר ותבנית - ואתם מושחתים מקצועיים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

לציפוי השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
כף שמן (קנולה)

אופן ההכנה:

1. בסיר מעל אש בינונית מבשלים יחד סוכר, חלב חמאה וקקאו תוך ערבוב מתמיד עד לרתיחה.

2. מבשלים 2 דקות נוספות עד שהכל נמס ואחיד ומורידים מהאש.

3. מוסיפים חמאת בוטנים ווניל ומערבבים. מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים עד שכולם מצופים לחלוטין בשוקולד. מצננים כמה דקות, רק עד שניתן לגעת בידיים.

4. מכדררים כדורים ומשטחים אותם מעט. ניתן ליצור צורה עגולה יותר בעזרת תבנית סיליקון: דוחסים כל כדור היטב בשקע התבנית ומשחררים. לפני שמשחררים את העוגיות מהתבנית יש לחכות עד לצינון מוחלט.

5. לציפוי: ממיסים יחד את השוקולד והשמן במיקרוגל בפולסים של 20 שניות, ומערבבים להמסה מלאה.

6. מזלפים את השוקולד על העוגיות ומניחים בצד עד שהציפוי מתקשה. מאחסנים בקופסה סגורה.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גבינה ובראוני שמתהפכת מעצמה
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק