בראוני פיסטוק (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת בראוני בציפוי שוקולד לבן. חגיגה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים (המידות בכוס בנפח 250 מ"ל):
לתחתית הבראוני:
1 כוס קמח תופח
1/4 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית מלח
170 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
170 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/2 1 כוסות סוכר דמררה (חום בהיר)
3 ביצים גדולות
50 גרם פיסטוק מקולף, קצוצים גס

למוס שוקולד לבן:
2 קופסאות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
150 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
1/2 כפית קינמון (ניתן לוותר למי שלא אוהב)

תבנית עגולה 24 משומנת ומצופה בתחתית בנייר אפייה משומן אף הוא 

אופן ההכנה:

* את מוס השוקולד יש להכין יום קודם, בכדי שינוח במקרר. 

1. מניחים את השוקולד הלבן בקערה. מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה בסיר בינוני, מעל אש בינונית. יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד, מוסיפים את הקינמון ומערבבים עד להמסה מלאה. מכניסים למקרר למשך לילה.

2. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. 

3. מערבבים בקערה את החומרים היבשים: הקמח, הקקאו והמלח, ומניחים בצד. 

4. ממיסים במיקרוגל חמאה ושוקולד מריר בפולסים של 20 שניות, עד שהשוקולד נמס. מערבבים לאחידות.

5. מקציפים את הביצים עם סוכר הדמררה עד לקבךת קצף בהיר ואוורירי. מקפלים פנימה את השוקולד המומס, מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים פנימה את הפיסטוקים הקצוצים.

6. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים 30 דקות, או עד שהבלילה מתייצבת אך עדיין רכה במרכז. מצננים.

7. מוציאים את בלילת השמנת והשוקולד הלבן מהמקרר ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מורחים מעל העוגה הקרה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בפעם הקודמת הכנו עוגה חמאתית עם ציפוי קוקוס
>> פשטידת דלורית ובורגול