מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

עוגת ריבת משמש ומרנג שקדים

טיפה אחת של זיעה הוא לא יעלה לכם, המעדן הזה. אבל בינינו, אף אחד לא צריך לדעת מזה

הקישור הועתק
עוגת ריבת משמש ומרנג שקדים - פרוסה
עוגת ריבה ומרנג. שווה כל קלוריה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

תבנית: קפיצית 24, משומנת

המצרכים:
לבסיס:
4 חלמונים (בחלבונים תשתמשו למרנג)
3/4 כוס סוכר
140 גרם חמאה מרוככת
1 כוס קמח
כ-5 כפות ריבת משמש (או כל ריבה שאוהבים)

למרנג שקדים:
4 חלבונים
3/4 כוס סוכר
150 גרם שקדים גרוסים גס (להשיג בכל סופר)

אופן ההכנה:
מתחילים עם הבסיס:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מקציפים את החלמונים והסוכר עד שנוצר קרם בהיר ואוורירי. מוסיפים חמאה ומערבלים לקרם אחיד.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ עד לקבלת עיסה אחידה (היא יוצאת מאוד סמיכה וזה בסדר).
4. יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים בכף. מכניסים למקרר ל-15 דקות.
5. מורחים על הבסיס את הריבה, ומניחים בצד.

מכינים את המרנג:
1. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ונוקשה.
2. מקפלים את השקדים לתוך הקצף בעדינות.
3. יוצקים את הקצף על שכבת הריבה, ומיישרים (אפשר ליצור תלוליות ושפיצים בעזרת תחתית הכף, אם רוצים).
4. אופים כ-30 דקות. איך יודעים שמוכן? נועצים קיסם במרנג ובודקים אם הוא יוצא יבש. מצננים ומחסלים.

עוגת ריבת משמש ומרנג שקדים
ככה היא נראית בשלמותה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

הערות:

* לצורה מעניינת ומקצועית יותר, אפשר לזלף את המרנג בעזרת שקית זילוף.
* אפשר וכדאי להכפיל את כמות המרנג.
* אפשר להחליף את השקדים באגוזים, פיסטוקים או כל אגוז אחר. יש לכם רק אגוזים שלמים בבית? אין בעיה, תעבירו אותם גריסה במעבד המזון.
* מומלץ להגיש עם ריבה מחוממת קלות.

מצאתם טעות לשון?