מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

בראוניז עם אוריאו ושוקולד לבן

קחו בראוניז שוקולד רכים ונימוחים וחזקו אותם בשברי עוגיות ושוקולד לבן. מה קיבלתם? ספק עוגה ספק ממתק, שיעזור לכם לחשוב שהחיים יפים, אפילו רק לכמה דקות

בראוניז עם אוריאו ושוקולד לבן
בראוניז עם אוריאו ושוקולד לבן|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
הקישור הועתק
בראוניז עם אוריאו ושוקולד לבן
בראוניז עם אוריאו ושוקולד לבן. ההפתעות הכי כיפיות שיש|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

תבנית: מלבנית 23*30 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה המבצבץ מעבר לשוליים, או תבנית קרטון בהירה חד פעמית

המרכיביםלבראוניז:
230 גרם חמאה
300 גרםשוקולדמריר, קצוץ
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס + 2 כפות סוכר
1/2 כוס + 2 כפות קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 כפיות אבקת קפה נמס
115 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
8 עוגיות אוריאו שבורות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. ממסים יחד את החמאה והשוקולד המריר במיקרו בפולסים של 30 שניות, ומערבבים.

3. מוסיפים את הביצים ומערבבים לאחידות, מוסיפים תמצית וניל וסוכר ומערבבים.

4. בקערה נוספת מערבבים חצי כוס קמח, אבקת אפייה, מלח ואבקת נס קפה. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים רק עד הטמעה.

5. מערבבים בקערה שבה היו החומרים היבשים את האוריאו, השוקולד הלבן ושתי כפות הקמח הנותרות, עד שכל השברים מצופים בקמח. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים מעט.

6. יוצקים את התערובת לתבנית, מיישרים מעט ושולחים לאפייה ל-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ בפנים יוצא יבש. יש להיזהר מאפיית יתר.

7. מצננים ומחלצים מהתבנית בעזרת נייר האפייה המבצבץ מהשוליים. חותכים לריבועים ומאחסנים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.