עוגת גלידה פירות יער (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת גלידה פירות יער וטריפל סק. מי שטוב לו ושמח - כף ימחא! | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת גלידה פירות יער וטריפל סק

תבנית: קפיצית 24 משומנת קלות, שדפנותיה מרופדות בפס של נייר אפייה (או שקף).

המרכיבים:
לבסיס:
200 גרם פתי בר שוקולד טחונים
2 כפות סוכר לבן
2 כפות סוכר חום
100 גרם חמאה מומסת

לגלידה:
300 גרם פירות יער טריים או מופשרים
גרידה מלימון אחד
1 פחית חלב מרוכז
4 כפות טריפל סק (או כל ליקר אחר)
2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל) + 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מערבבים את פירורי הפתי בר עם שני סוגי הסוכר והחמאה המומסת, ומרפדים את תחתית התבנית.

3. מהדקים את התחתית היטב (אפשר בעזרת תחתית של כוס יין) ואופים 10 דקות. מצננים חצי שעה לפחות. יוצאת תחתית קראנצ'ית מדהימה בטעמה הקרמלי ממליצה לשימוש בעוד מתכונים הזקוקים לבסיס טעים.

4. טוחנים את שאר החומרים ללא השמנת המתוקה ואבקת הסוכר, עד לקבלת מחית חלקה.

5. מקציפים במערבל במהירות בינונית את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר, עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את מחית הפירות ומערבבים.

6. שופכים את הבלילה הקרמית על הבסיס, ומנענעים קלות ליישור.

7. מקפיאים לפחות 4 שעות (עדיף להכין יום לפני ולהשאיר לילה במקפיא). מעבירים למקרר לפחות שעה לפני ההגשה, ומסירים את נייר האפייה מהדפנות.

הערות:
• אפשר להגיש עם גרידת לימון או ביסקוויטים טחונים מלמעלה.
• אפשר להחליף את פירות היער בדובדבנים.
• רוצים להשקיע עוד טיפה? הגישו את העוגה עם גאנאש שוקולד חם (שוקולד מומס עם שמנת מתוקה ביחס של 1:1).
• אפשרות אחרונה: להגיש עם רוטב פירות יער (פשוט טוחנים פירות יער עם סוכר).

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת גלידה פירות יער וטריפל סק

>> לכל המתכונים המושחתים