מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה, כך היא תהיה אפילו יותר לחה וממכרת. 

עוגת שוקולד עם סלק (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
אז לפני שאתם קוראים את המרכיבים, רוצים לנחש את המרכיב הסודי? | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
לעוגה:
240 גרם סלק מבושל (כדאי להשיג סלקים מבושלים מראש וארוזים בווקאום)
200 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/4 כוס (60 מ"ל) אספרסו חם, אם אין אז נס קפה חזק
5 חלמונים מביצים גדולות
5 חלבונים מביצים גדולות
1 כוס (200 גרם) סוכר דק (אפשר לטחון סוכר רגיל במשך 10 שניות במעבד מזון)
1 כוס (135 גרם) קמח
3 כפות אבקת קקאו, הכי כהה שניתן להשיג
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח

לציפוי השוקולד:
100 גרם שוקולד קצוץ
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף דבש

תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה מתפרקת בקוטר של 22 ס"מ משומנת היטב .

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום 180 מעלות.

2. טוחנים את הסלק המבושל במעבד המזון מספר שניות, עד שמתקבלת מחית חלקה ואחידה. מניחים בצד.

עוגת שוקולד עם סלק - טוחנים סלק (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
הנה הוא - סלק! | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

3. ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה בפולסים של 20 שניות, ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת. 

4. מוסיפים את הקפה החם לשוקולד המומס תוך כדי ערבוב - לא מפסיקים לערבב גם אם נדמה שהתערובת הופכת גושית, זה יסתדר עם הערבוב. מצננים מעט.

5. מוסיפים את החלמונים בבת אחת ומערבבים לבלילה חלקה, מוסיפים פנימה את מחית הסלק, מערבבים ומניחים בצד.

6. מקציפים חלבונים וסוכר במיקסר עד לקצף יציב אך לא נוקשה מדי. מקפלים את החלבונים לקערת השוקולד והסלק ומשתדלים לא לערבב יותר מדי. 

7. מקפלים פנימה את החומרים היבשים עד הטמעה בלבד.

8. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים 30-40 דקות עד שהשוליים מתייצבים, והמרכז עדיין רוטט מעט. היזהרו מאפיית יתר. כשהעוגה קרה ניגשים להכנת הציפוי.

9. מניחים את חומרי הציפוי במיקרו וממיסים בפולסים של 20 שניות. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. לפני ההגשה שופכים על העוגה.

עוגת שוקולד עם סלק - פרוסה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
וככה היא נראית מבפנים, תראו איזה שווה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> דייסת קוואקר מלוחה
>> קטנות ומתוקות: עוגיות כפתורים