mako
פרסומת

כנאפה עם גבינת תבור

אם אמרתם קינוח גבינות אז כנאפה זה הקינוח להכין! קבלו מתכון פשוט וקליל של אבי ביטון שיסגור לכם את חג השבועות בטעם של עוד

פורסם:
הקישור הועתק

מרכיבים (4 מנות):

250 גרם אטריות קדאיף

250 גרם גבינת תבור של משק צוריאל

2 כפות חמאה טרה

4 כפות שמן קנולה

לסירופ:

4 כפות סוכר

1/2 כוס מים

2 כפות מי זהר (שימו לב! אם משתמשים בתמצית מי זהר מוסיפים 2 טיפות בלבד)

להגשה:

פיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים

למתכונים נוספים של משק צוריאל, לחצו כאן

אופן ההכנה:

1. מניחים את אטריות הקדאיף בקערה, מפרידים בין האטריות היטב.

2. מוזגים את 3 כפות השמן על הקדאיף ומערבבים היטב כך שהשמן יעטוף את כל האטריות.

3. מחממים במחבת על להבה בינונית את החמאה ומניחים עליה מחצית מאטריות הקדאיף בשכבה אחידה, מפזרים את הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) על הקדאיף כך שיישארו שוליים של 1.5 ס"מ מסביב.

4. מנמיכים את הלהבה ללהבה נמוכה.

5. מניחים את יתרת הקדאיף על גבי הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) בשכבה אחידה. בעזרת כף עץ מקפלים פנימה את השוליים העליונים ומהדקים לשוליים התחתונים סביב, כך שאטריות הקדאיף ייסגרו על הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)..

6. ממשיכים לטגן מעל להבה נמוכה 10-12 דקות, עד שהשכבה התחתונה שחומה ופריכה. מניחים צלחת על גבי הקדאיף והופכים בזהירות.

7. מוזגים את יתרת השמן למחבת ומחליקים חזרה את הכנאפה על צידה השני.

8. מטגנים מעל להבה נמוכה 7-8 דקות עד שגם הצד השני שחום ופריך, מסירים מהאש ומעבירים לצלחת הגשה.

9. במקביל מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בסיר קטן מים, סוכר ומי זהר. מבשלים כדקה נוספת תוך כדי ערבוב, עד שהנוזל מצטמצם מעט.

10. מוזגים את הסירופ הרותח על הכנאפה החמה עד שכל הסירופ נספג. מפזרים פיסטוקים קצוצים ומגישים.