מבשלים עם אבי לוי קציצות עוף ממולאות תמרים וסלט כרובית
השף אבי לוי חזר לתוכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) וגם הפעם הוא הכין יחד איתנו ארוחת צהריים שכולה טוב. הפעם בתפריט קציצות עוף ממולאות תמרים ברוטב עגבניות חריף, סלט חם של כרובית צלויה, עגבניות שרי ופלפל חריף ולקינוח יו יו ביס מצופה בסירופ קוקוס. המתכונים המלאים
שבוע חדש בפתח ואיתו אנרגיות חדשות, וגם תיאבון לארוחת צהריים שכיף וקל לתקתק בבית. היום נכין אחת כזאת עם השף אבי לוי שהגיע לתוכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) והכין קציצות עוף ממולאות תמרים ברוטב עגבניות חריף, סלט חם של כרובית צלויה, עגבניות שרי ופלפל חריף ולקינוח יו יו ביס מצופה בסירופ קוקוס.המתכונים המלאים.
קציצות עוף ממולאות בתמרים
המרכיבים (4 מנות):
300גרם חזה עוף טחון
שמן זית, לטיגון
1בצל גדול, קצוץ
1שן שום, כתושה
מלח לפי הצורך
1כפית פלפל גרוס
1כפית כמון
1כפית קארי
1כפית כורכום
1פלפל חריף אדום טרי, קצוץ
צרור קטן פטרוזיליה, קצוץ
צרור קטן כוסברה, קצוץ
1גבעול סלרי, קצוץ
1ביצה
5תמרים מגולענים, חתוכים לרבעים
לרוטב העגבניות:
חצי כוס שמן זית
5שיני שום, מעוכות
1כפית פפריקה מתוקה
1כפית סוכר חום
5עגבניות, קלופות ומגורדות (או קופסת שימורים)
2פלפל חריף שלם
חצי כוס כוסברה קצוצה גס
מלח
פלפל שחור
קליפת לימון מגוררת
מיץ מלימון אחד
חצי כוס מים חמים
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש, התבלינים והפלפל החריף ומורידים מהאש.
- מעבירים את תכולת המחבת לקערה ובה העוף הטחון, מוסיפים את הירק הקצוץ ומערבבים היטב. מוסיפים ביצה ומערבבים.
- יוצרים קציצות ולכל אחת מהן מכניסים רבע תמר.
- עוברים להכנת הרוטב: מטגנים במחבת גדולה את שיני השום המעוכות עד הזהבה.
- מוסיפים פפריקה מתוקה, סוכר חום, עגבניות מגורדות ואת שאר מרכיבי הרוטב, מוסיפים את הקציצות ומבשלים למשך 8-10 דקות.
יו יו ביס בסירופ וקוקוס
המרכיבים (6-8 מנות):
5ביצים שלמות
15גרם אבקת אפייה
חצי כוס סוכר
שלושת רבעי כוס שמן קנולה
500גרם קמח מנופה
חצי כוס שקדים טחונים
שמן עמוק לטיגון
קוקוס לציפוי
לסירופ:
2כוסות מים
כוס וחצי סוכר
1כפית מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
- מחברים למיקסר את וו הלישה, מכניסים את הביצים ולשים אותן בחוזקה, שיתפרקו. מוסיפים אבקת אפייה, סוכר ושמן.
- מוסיפים את הקמח בהדרגה, כף אחרי כף. ממשיכים עם השקדים הטחונים ולשים עד לקבלת תערובת אחידה לחלוטין ממש כמו קרם.
- מוציאים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מבשלים את מרכיבי הסירופ ומביאים ל-110 מעלות (10 דקות בחום בינוני ואז עוד 10 דקות בחום נמוך).
- מחממים שמן לחום לא גבוה מדי. מכניסים פנימה חלק קטן מהבצק ואם רואים שהוא מטגן את עצמו לאט לאט – זאת הטמפרטורה.
- לוקחים כמות קטנה מהבצק, יוצרים חור במרכז ומכניסים לטיגון עד להזהבה.
- מעבירים ישירות לטבילה בסירופ החם ומשם לצלחת קוקוס לציפוי.
- מסדרים יפה בצלחת הגשה ומגישים עם תה חם ונענע.
סלט חם של כרובית צלויה, עגבניות שרי ופלפל חריף
המרכיבים (4-6 מנות):
1ראש כרובית מפורק לפרחים קטנים
שמן זית
מלח לפי הצורך
פלפל גרוס
10עגבניות שרי, חצויות
2שיני שום, כתושות
1פלפל חריף, קצוץ
צרור כוסברה, קצוץ
מיץ לימון סחוט טרי
2כפיות עמבה
פטרוזיליה קצוצה להגשה
מעט מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
- מתבלים את פרחי הכרובית בשמן זית, מלח ופלפל וצולים 15 דקות ב-200 מעלות, עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
- בקערה נפרדת מערבבים חצאי עגבניות, שום כתוש, פלפל חריף, רבע כוס שמן זית, כוסברה קצוצה ומיץ מלימון אחד.
- מסדרים במרכז הצלחת את הסלט הקר ומסביב את פרחי הכרובית. מזלפים עמבה מסביב לכרובית. מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מעט שמן זית ומלח אטלנטי.