מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מבשלים עם אבי לוי קציצות עוף ממולאות תמרים וסלט כרובית

השף אבי לוי חזר לתוכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) וגם הפעם הוא הכין יחד איתנו ארוחת צהריים שכולה טוב. הפעם בתפריט קציצות עוף ממולאות תמרים ברוטב עגבניות חריף, סלט חם של כרובית צלויה, עגבניות שרי ופלפל חריף ולקינוח יו יו ביס מצופה בסירופ קוקוס. המתכונים המלאים

אוכל טוב
פורסם:
הקישור הועתק

שבוע חדש בפתח ואיתו אנרגיות חדשות, וגם תיאבון לארוחת צהריים שכיף וקל לתקתק בבית. היום נכין אחת כזאת עם השף אבי לוי שהגיע לתוכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) והכין קציצות עוף ממולאות תמרים ברוטב עגבניות חריף, סלט חם של כרובית צלויה, עגבניות שרי ופלפל חריף ולקינוח יו יו ביס מצופה בסירופ קוקוס.המתכונים המלאים.

קציצות עוף ממולאות בתמרים

המרכיבים (4 מנות):

300גרם חזה עוף טחון

שמן זית, לטיגון

1בצל גדול, קצוץ

1שן שום, כתושה

מלח לפי הצורך

1כפית פלפל גרוס

1כפית כמון

1כפית קארי

1כפית כורכום

1פלפל חריף אדום טרי, קצוץ

צרור קטן פטרוזיליה, קצוץ

צרור קטן כוסברה, קצוץ

1גבעול סלרי, קצוץ

1ביצה

5תמרים מגולענים, חתוכים לרבעים

לרוטב העגבניות:

חצי כוס שמן זית

5שיני שום, מעוכות

1כפית פפריקה מתוקה

1כפית סוכר חום

5עגבניות, קלופות ומגורדות (או קופסת שימורים)

2פלפל חריף שלם

חצי כוס כוסברה קצוצה גס

מלח

פלפל שחור

קליפת לימון מגוררת

מיץ מלימון אחד

חצי כוס מים חמים

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש, התבלינים והפלפל החריף ומורידים מהאש.
  2. מעבירים את תכולת המחבת לקערה ובה העוף הטחון, מוסיפים את הירק הקצוץ ומערבבים היטב. מוסיפים ביצה ומערבבים.
  3. יוצרים קציצות ולכל אחת מהן מכניסים רבע תמר.
  4. עוברים להכנת הרוטב: מטגנים במחבת גדולה את שיני השום המעוכות עד הזהבה.
  5. מוסיפים פפריקה מתוקה, סוכר חום, עגבניות מגורדות ואת שאר מרכיבי הרוטב, מוסיפים את הקציצות ומבשלים למשך 8-10 דקות.

יו יו ביס בסירופ וקוקוס

המרכיבים (6-8 מנות):

5ביצים שלמות

15גרם אבקת אפייה

חצי כוס סוכר

שלושת רבעי כוס שמן קנולה

500גרם קמח מנופה

חצי כוס שקדים טחונים

שמן עמוק לטיגון

קוקוס לציפוי

לסירופ:

2כוסות מים

כוס וחצי סוכר

1כפית מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

  1. מחברים למיקסר את וו הלישה, מכניסים את הביצים ולשים אותן בחוזקה, שיתפרקו. מוסיפים אבקת אפייה, סוכר ושמן.
  2. מוסיפים את הקמח בהדרגה, כף אחרי כף. ממשיכים עם השקדים הטחונים ולשים עד לקבלת תערובת אחידה לחלוטין ממש כמו קרם.
  3. מוציאים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  4. מבשלים את מרכיבי הסירופ ומביאים ל-110 מעלות (10 דקות בחום בינוני ואז עוד 10 דקות בחום נמוך).
  5. מחממים שמן לחום לא גבוה מדי. מכניסים פנימה חלק קטן מהבצק ואם רואים שהוא מטגן את עצמו לאט לאט – זאת הטמפרטורה.
  6. לוקחים כמות קטנה מהבצק, יוצרים חור במרכז ומכניסים לטיגון עד להזהבה.
  7. מעבירים ישירות לטבילה בסירופ החם ומשם לצלחת קוקוס לציפוי.
  8. מסדרים יפה בצלחת הגשה ומגישים עם תה חם ונענע.

סלט חם של כרובית צלויה, עגבניות שרי ופלפל חריף

המרכיבים (4-6 מנות):

1ראש כרובית מפורק לפרחים קטנים

שמן זית

מלח לפי הצורך

פלפל גרוס

10עגבניות שרי, חצויות

2שיני שום, כתושות

1פלפל חריף, קצוץ

צרור כוסברה, קצוץ

מיץ לימון סחוט טרי

2כפיות עמבה

פטרוזיליה קצוצה להגשה

מעט מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את פרחי הכרובית בשמן זית, מלח ופלפל וצולים 15 דקות ב-200 מעלות, עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
  2. בקערה נפרדת מערבבים חצאי עגבניות, שום כתוש, פלפל חריף, רבע כוס שמן זית, כוסברה קצוצה ומיץ מלימון אחד.
  3. מסדרים במרכז הצלחת את הסלט הקר ומסביב את פרחי הכרובית. מזלפים עמבה מסביב לכרובית. מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מעט שמן זית ומלח אטלנטי.
מצאתם טעות לשון?