בעוד יומיים תצא לדרך העונה החדשה של "מאסטר שף", התשיעית במספרה, וגם הפעם היא תקבץ בשלנים מצוינים מכל רחבי הארץ. כמעט שכחנו, אבל לפני 8 שנים היה זה אבי לוי שזכה בעונה השנייה של התוכנית והזניק את הקריירה הקולינרית שלו. רגע לפני פרק הבכורה של העונה החדשה (רביעי, אחרי החדשות בקשת 12), הגיע לוי לתוכנית "ישראל מבשלת יחד" (12:00 בקשת 12) והכין ארוחת צהריים בניחוח מסורתי. המתכונים המלאים:

 

כרוב אלג'יראי פיקנטי על ברוסקטת שום וזעתר

המרכיבים:

פרוסות דקות של בגט קלוי

מעט שמן זית

1 שן שום כתושה

לכרוב:

חצי כרוב לבן, חתוך לשני רבעים (בלי הגזעים)

2 בצלים, פרוסים לרצועות

רבע כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

חצי כפית כורכום

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית שאטה גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הכרוב לרצועות דקיקות.
  2. מטגנים את הבצל בסיר רחב עד להזהבה יפה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הכרוב ומקפיצים 2-4 דקות על להבה גבוהה.
  4. מורחים את פרוסות הבגט בשמן זית ושום כתוש, מסדרים את הכרוב המתובל ומגישים.

מרק חרירה

המרכיבים:

שמן זית

1 בצל, קצוץ

2 שיני שום, קצוצות

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

1 צרור כוסברה, קצוץ

1 צרור סלרי, קצוץ

2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות

2 כוסות עגבניות מגוררות

1 כוס לימון סחוט טרי

2 כוסות מים חמים

חצי כוס עדשים ירוקות, שהושרו שעה במים חמים

חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את השום ועשבי התיבול ומערבבים במשך 4-5 דקות.
  2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים במכסה סגור 5 דקות.
  3. מוסיפים את יתר המרכיבים, טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.
  4. מכסים ומבשלים על להבה בינונית 35 דקות.

בגט ממולא באסאדו טחון ושקדי עגל

המרכיבים:

1 בגט לבן, רצוי אפוי למחצה

שמן זית

1 בצל גדול, פרוס לרצועות

מלח

פלפל שחור

חצי כפית כמון

200 גרם בשר אסאדו מהלב של הנתח, ללא קליפה וגידים, טחון

50 גרם שומן בוקס או שומן מאוכף טלה טחון

150 גרם שקדי עגל, חתוכים לקוביות קטנות

עלי כוסברה שלמים

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל בסיר רחב עד להזהבה יפה ומתבלים במלח, פלפל וכמון. מעבירים לקערה ומוסיפים את תערובת הבשר, השומן ושקדי העגל. טועמים ומחזקים טעמים במידת הצורך.
  2. מרוקנים את הבגט מחלקו הפנימי.
  3. מעבירים את תערובת הבשר לתוך גליל של נייר אפייה, עוטפים בנייר אלומיניום ויוצרים מעין נקניק בדיוק בגודל של הבגט. אופים את הגליל 20 דקות בחום של 200 מעלות.
  4. פותחים את נייר האפייה והאלומיניום ומכניסים בזהירות את הנקניק לתוך הבגט. מורידים את חום התנור ל-180 ומכניסים את הבגט הממולא לאפייה של 10 דקות על רשת גריל.
  5. מחכים כמה דקות ופורסים את הבגט הממולא לפרוסות. מפזרים עלי כוסברה ומגישים.