מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מבשלים עם נוף עתמאנה ספיחה בעלבקיה וכדורי ריקוטה מצופים בכנאפה

אחרי שקיבלנו ממנה כבר כמה מתכונים שאנחנו מתכוונים לאמץ, השפית נוף עתאמנה אסמעיל שבה לתוכנית נוספת של "ישראל מבשלת יחד" (13:00 בקשת 12) וגם הפעם יש בתפריט כמה מנות מסורתיות מהמטבח הערבי שאסור לפספס. המתכונים המלאים

אוכל טוב
פורסם:
הקישור הועתק

אחרי שלימדה אותנו להכיןמעמול ומקלובה בורגול, השפית נוף עתמאנה אסמעיל שבה לתוכנית "ישראל מבשלת יחד" (13:00 בקשת 12) וגם הפעם היא הכינה כמה מנות דגל מהמטבח הערבי. בתפריט הפעם יש כופתה באלבטאטא - תפוחי אדמה עם בשר, ספיחה בעלבקיה - מאפה במילוי בשר, נענע, פטרוזיליה ועוד ולקינוח כדורי ריקוטה מצופים בשערות קדאיף.המתכונים המלאים:

כופתה באלבטאטא

המרכיבים:

3תפוחי אדמה

למלית:

500גרם בשר טחון

1גמבה, קצוצה דק

1בצל, מגורר גס

מלח

פלפל שחור

כף רכז רימונים

חצי כפית פלפל אנגלי טחון

מעט אגוז מוסקט מגורר

חצי כפית כמון

קורט קינמון

קורט שבבי צ'ילי

לרוטב:

3כפות שמן זית

כף סילאן

כף רכז רימונים

כף או 2 מים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  2. פורסים את תפוחי האדמה דק דק בעזרת קולפן, פומפייה או מנדולינה. מעבירים לקערה וממליחים מעט.
  3. מערבבים את כל חומרי המלית ולשים מעט עד לקבלת מסה אחידה. יוצרים מהבשר גלילים קטנים ומלפפים את תפוחי האדמה סביבם. מסדרים בתבנית.
  4. מערבבים את מרכיבי הרוטב ומברישים את תפוחי האדמה.
  5. צולים בתנור להזהבה מלאה 18-25 דקות.

ספיחה בעלבקיה

המרכיבים:

לבצק:

שלב 1:

כוס קמח

כף שמרים יבשים

כף סוכר

כוס מים פושרים

שלב 2:

כוס וחצי קמח

2כפות שמן זית

כפית מלח

למלית:

500גרם בשר טחון

בצל גדול, קצוץ דק

2 כפות שמן זית

2עגבניות, קצוצות

1פלפל חריף, קצוץ

1גמבה ירוקה, קצוצה

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

חופן עלי נענע קצוצים

חופן עלי זעתר קצוצים

3כפות רכז רימונים

2כפות טחינה גולמית

חצי כפית פלפל אנגלי

קורט אגוז מוסקט

כפית פפריקה גרוסה

שן שום, כתושה

כפית נענע יבשה

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות טורבו.
  2. מערבבים את מרכיבי השלב הראשון של הבצק בקערה ומניחים בצד ל-10 דקות. בזמן הזה מערבבים את חומרי המלית יחד.
  3. אחרי 10 דקות מוסיפים לבצק את מרכיבי השלב השני ולשים ידנית או במיקסר במשך 4 דקות, עד לקבלת בצד אחיד.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח (אין צורך להמתין) לעלה בעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס גדולה בקוטר 8-10 ס"מ.
  5. מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל עיגול וסוגרים את הפינות ליצירת ריבוע פתוח במרכז.
  6. אופים 7-10 דקות או עד שהמאפים זהובים. כשהמאפים יוצאים מהתנור, בעודם חמים, ניתן להבריש אותם במעט שמן זית.

כדורי ריקוטה מצופים בכנאפה

המרכיבים:

קופסת ריקוטה

2ביצים

קליפה מגוררת מתפוז אחד

קליפה מגוררת מלימון אחד

5כפות סוכר

2כוסות קמח

שקית אבקת אפייה

כף קורנפלור

שמן לטיגון

לציפוי:

רבע כוס חלב

כוס שערות קדאיף קצוצות

להגשה:

מסקרפונה

ריבת תותים

אבקת סוכר

קינמון

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הריקוטה עם הביצים, קליפת התפוז, קליפת הלימון והסוכר. בנפרד מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והקורנפלור.
  2. מוסיפים את תערובת הריקוטה לתערובת הקמח ומערבבים היטב. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף.
  3. חותכים את קצה שקית הזילוף ויוצרים פתח גדול יחסית. טובלים את היד בחלב ולוחצים על שקית הזילוף עד שיוצא כדור בגודל גולה. כשהוא רטוב מחלב מעבירים אותו לשערות הקדאיף ומכדררים לציפוי מלא.
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד שהם מזהיבים יפה. מוציאים לנייר סופג.
  5. מורחים מסקרפונה וריבה על צלחת ומפזרים את הכדורים. מפזרים אבקת סוכר וקינמון מעל ומגישים.
מצאתם טעות לשון?