אחרי אייל שני, חיים כהן וישראל אהרוני, הגיע תורו של שף אהוב נוסף להגיע לתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) ולהכין לנו בשידור חי ארוחת צהריים שוברת שגרה. הפעם, אבי ביטון בישל לנו ממטבח ביתו קציצות טונה מרוקאיות, שווארמה וסלט כרובית. המתכונים המלאים:

קציצות טונה מרוקאיות

3 קופסאות טונה, מסוננות

6 כפות פירורי לחם 

צרור כוסברה, קצוץ

1 בצל לבן, קצוץ דק

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

מלח

פלפל שחור

ביצה

5 שיני שום, כתושות

שמן, לטיגון

 

לרוטב:

רבע כוס שמן קנולה

10 שיני שום, כתושות

4 עגבניות, קצוצות

פלפל אדום חריף, פרוס דק

1 כף פפריקה מרוקאית

כפית כמון

צרור כוסברה, קצוץ

כף גדושה אריסה מרוקאית

כפית שטוחה כורכום

3 וחצי כוסות מים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים במשקל כ-70 גרם כל אחד. מצננים להתייצבות.
  2. מטגנים את הקציצות בשמן חצי עמוק.
  3. הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את השום, העגבניות והפלפל. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
  4. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מכניסים את הקציצות אחת אחת ומבשלים 15 דקות.

 

סלט שווארמה

מצרכים (4 מנות):

500 גרם פרגיות

מלח דק

פלפל שחור

1 כף גדושה תבלין שווארמה

צרור כוסברה גדול, עלים בלבד

צרור שמיר גדול, עלים בלבד

צרור נענע גדול, עלים בלבד

צרור פטרוזיליה גדול, עלים בלבד

1 בצל סגול, פרוס דק

שמן זית

מיץ מחצי לימון

להגשה:

טחינה

סומאק

 

אופן ההכנה:

  1. צולים את הפרגיות בשלמותן על מחבת ומתבלים בתבלין שווארמה, במלח ובפלפל. מניחים בצד להצטננות.
  2. מערבבים בקערה את עשבי התיבול והבצל הסגול. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
  3. פורסים דק את הפרגיות, מוסיפים לקערה ומערבבים.
  4. הרכבת המנה: מורחים טחינה בתחתית צלחת ההגשה.
  5. מניחים חופן סלט במרכז. מפזרים סומאק על הסלט ובשולי הצלחת ומגישים.

 

סלט כרובית

3 כוסות פרחי כרובית, קצוצים דק

6 כפות אגוזי לוז או מלך קצוצים

צרור עלי נענע, קצוצים

צרור בצל ירוק, קצוץ דק

צרור כוסברה או פטרוזיליה, קצוץ

רבע בצל סגול, קצוץ

12 משמשים מיובשים, פרוסים דק

 

לרוטב:

2 כפות דבש

5 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח

פרמזן מגוררת, להגשה

 

אופן ההכנה:

  1. קולים את האגוזים על מחבת בלי שמן.
  2. מערבבים את הכרובית עם עשבי התיבול, הבצל והמשמשים היבשים.
  3. מערבבים את החומרים של הרוטב, שופכים על הסלט ומערבבים היטב.
  4. מגררים פרמזן ומגישים.