אחרי שלמדנו להכין כבר אינספור מנות מופלאות מידיו (כולל מעורב על פיתה מרוקאית שאי אפשר לשכוח), השף אבי לוי שב לתוכנית "ישראל מבשלת יחד" (13:00 בקשת 12) - ואיתו כמה רעיונות שאסור לפספס למנות מסורתיות מהמטבח המרוקאי. מה הפעם בתפריט? סלט קוסקוס קר עם זיתים, קופתא שקשוקה – כדורי בשר קטנים ושקשוקה עם חצילים אפויים וכדורי ספינג'. המתכונים המלאים:

סלט קוסקוס קר עם זיתים

המרכיבים:

חבילה קטנה של קוסקוס להכנה מהירה

מלח

5 כפות שמן זית

מים חמים ביחס של 1:1 לקוסקוס

1 בצל אדום, קצוץ דק

1 בצל ירוק, קצוץ

חופן כוסברה קצוצה

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן קטן של נענע קצוצה

מיץ מלימון אחד

פלפל שחור

חופן זיתים שחורים איכותיים (עדיף זית סורי שחור מובחר), מגולענים וקצוצים

כפית חומץ בלסמי

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את הקוסקוס בקערה עם מלח, שמן זית ומים חמים. סוגרים בניילון נצמד. אחרי 7-8 דקות פותחים ומערבבים את הקוסקוס במזלג. מעבירים לקירור.
  2. מערבבים את הקוסקוס הקר עם שאר המרכיבים ומתקנים תיבול.

קופתא שקשוקה – כדורי בשר קטנים ושקשוקה עם חצילים אפויים

המרכיבים:

1 חציל יפה בינוני

5 כפות שמן זית

4 שיני שום, מעוכות

1 כף אריסה

מעט תימין

4 עגבניות מגי, מקולפות וקצוצות

1 פלפל חריף ירוק

מלח לפי הצורך

פלפל שחור גרוס

פפריקה מתוקה

5 ביצים

 

לקציצות:

200 גרם בשר טחון, כ-25 אחוז שומן

1 בצל, מגורר בפומפייה

חצי כוס מים מבעבעים

מלח

פלפל שחור גרוס

חצי כפית אגוז מוסקט מגורר טרי

רבע כפית משייה

חצי כפית כמון

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מברישים כל פרוסה במעט שמן זית משני הצדדים ומכניסים לצלייה בתנור עד התרככות והזהבה יפה.
  2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים קלות את השום. מוסיפים את האריסה.
  3. מוסיפים תימין, עגבניות ופלפל חריף.
  4. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה מתוקה ומבשלים במכסה סגור.
  5. הקציצות: מערבבים בקערה את הבשר ואת שאר המרכיבים.
  6. יוצרים כדורים קטנטנים וסוגרים במחבת חמה עם מעט מאוד שמן זית. מעבירים לרוטב הרותח.
  7. שוברים את הביצים ליד כדורי הבשר כמו בשקשוקה, ובין לבין מכניסים פרוסות חציל.

כדורי ספינג', סירופ וגלידה

המרכיבים:

500 גרם קמח, מנופה

450 מ"ל מי ברז

שלושת רבעי כף שמרים יבשים

כף וחצי סוכר

חצי כף מלח גס

 

לסירופ:

1 כוס מים

חצי כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

 

לטיגון והגשה:

שמן

אבקת סוכר

גלידת וניל פרווה

עלי נענע טריים

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
  2. הספינג': מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהמלח עד שהמסה מוכנה, ורק אז מוסיפים מלח ומערבבים. מעבירים לקערה ומתפיחים 35 דקות.
  3. מחממים שמן לטיגון.
  4. מכניסים את הבצק לשק זילוף ומזלפים לתוך השמן כדורים קטנים (כדאי להיעזר במספריים). מטגנים להזהבה ומוציאים לקערת הגשה.
  5. מזלפים על הספינג' מהסירופ ומפזרים הרבה אבקת סוכר.
  6. מקשטים עם כדורי גלידה ונענע ומגישים.