המזווה כבר מסודר, התנור מתחמם וההתרגשות באוויר: עונה חדשה של "מאסטר שף" בפתח, וביום רביעי הקרוב נצא לדרך עם האודישנים שיקבעו מי ייכנס לנבחרת ויתמודד על התואר הנכסף. רגע לפני שהשופטים מיכל אנסקי, אייל שני, חיים כהן וישראל אהרוני עושים את דרכם לאולפן, אנחנו מארחים את זוכי העונות הקודמות לשבוע ספיישלים מיוחד של "ישראל מבשלת יחד", כל יום ב-12:00 בקשת 12.

גם הפעם, נכין ארוחת צהריים טעימה וקלה להכנה יחד עם הזוכים ונפתח את השבוע עם ונסה אביטן, זוכת העונה האחרונה שתכין לנו ארוחת צהריים בניחוח פרובאנס. המתכונים המלאים:

בצק פריך עם קרם פטריות ופטריות מוקפצות

המרכיבים:

לבצק:

125 גרם קמח

מלח

פלפל שחור

צ'ילי יבש גרוס

תימין יבש

קורט זעתר יבש

75 גרם חמאה

1 חלמון

1 כף גרנה פדנו מגוררת

2-3 כפות מים קרים

 

לפטריות:

שמן זית

1 קופסת פטריות שמפיניון

1 קופסת פטריות יער/שימג'י

מלח

פלפל שחור

1 בצל שאלוט גדול, קצוץ

1 שן שום כתושה

40 מ"ל שמנת לבישול

פטרוזיליה

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מעבדים את החמאה, הקמח והתבלינים במעבד מזון עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את החלמון, הגרנה פדנו וכף מהמים הקרים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם צריך מוסיפים עוד מים.
  2. מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעובי 2 מ"מ, דוקרים במזלג ואופים 20 דקות בחום של 170 מעלות.
  3. הפטריות: חותכים את הפטריות לרצועות ומקפיצים במחבת עד להשחמה. כשהן שחומות מוסיפים מלח ופלפל, שאלוט ושום ומקפיצים עוד 5 דקות.
  4. מוציאים חצי מהפטריות מהמחבת ושומרים בצד. מוסיפים לפטריות שבמחבת שמנת ופטרוזיליה וטוחנים בבלנדר מוט.
  5. מורחים את הפטריות הטחונות על הבצק, ומפזרים את הפטריות המוקפצות ששמרנו בצד.

פילה לברק עם קראסט עשבי תיבול

המרכיבים:

4 נתחי פילה דג לברק

מלח

פלפל שחור

 

לקראסט:

רבע צרור שמיר

רבע צרור כוסברה

רבע צרור פטרוזיליה

רבע צרור זעתר טרי

1 כפית חרדל

1 שן שום

2 כפות פיסטוקים

1 פלפל צ'ילי

מלח

פלפל שחור

10 גרם חמאה רכה

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הקראסט לקבלת קרם ירוק.
  2. מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומורחים בקרם הירוק שהתקבל.
  3. צולים ב-170 מעלות 15-20 דקות.

סלט ארוגולה עם ויניגרט הדרים

המרכיבים:

עלי ארוגולה

 

לרוטב הוויניגרט:

מיץ מתפוז אחד

מיץ מחצי לימון

1 כף חרדל

שמן זית

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
  2. יוצקים את הרוטב על עלי הארוגולה ומערבבים היטב.

קראמבל קוקוס ותאנים מקורמלות

המרכיבים:

לקראמבל:

50 גרם קמח

50 גרם חמאה

50 גרם סוכר

25 גרם קוקוס

 

לתאנים:

20 גרם חמאה

6 תאנים חצויות

30 גרם סוכר

מעט מיץ לימון

 

למסקרפונה:

100 גרם מסקרפונה

200 מ"ל שמנת מתוקה

1 כף תמצית וניל

קליפת לימון מגוררת

 

להגשה:

קוקוס קלוי

אופן ההכנה:

  1. הקראמבל: מערבבים עם קצות האצבעות את כל המרכיבים עד לקבלת בצק חולי, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-20 דקות. מחממים מחבת על להבה בינונית, מפוררים לתוכה את הבצק וקולים אותו עד שהוא מוכן, 15-20 דקות, תוך ערבוב.
  1. התאנים: צולים במחבת את התאנים בחמאה כ-5 דקות. מוסיפים את הסוכר, מקרמלים את התאנים ומוסיפים מעט מיץ לימון.
  2. המסקרפונה: מקציפים במיקסר את המסקרפונה, השמנת המתוקה ותמצית הווניל ומוסיפים קליפת לימון מגוררת.
  3. הרכבת המנה: מסדרים את התאנים בצלחת הגשה, מפזרים את הקראמבל ומניחים כף מהקרם. מפזרים קוקוס קלוי ומגישים.