השף יובל בן נריה ("מיאזאקי", "טאיזו") חזר לתוכנית נוספת של "ישראל מבשלת יחד" (12:00 בקשת 12) וגם הפעם הוא נתן לנו המון השראה להכנת ארוחה בהשפעת תאילנד, קמבודיה, וייטנאם וכל יתר מדינות המזרח. המתכונים המלאים:

סינטה בסגנון תאילנדי

מרכיבים (4 מנות):

2 פרוסות סינטה במשקל 150 גרם ובעובי שתי אצבעות כל אחת

מלח

פלפל שחור

כף שמן קנולה

2 כפות אורז יסמין

 

לרוטב:

4 יח' צ'ילי אדום, חתוך גס

2 שיני שום בינוניות, דפוקות

חצי כוס חומץ אורז

רבע כוס סויה בהירה

2 כפות סוכר לבן

מיץ מ-1 ליים קטן (או חצי לימון)

 

להגשה:

1 צ’ילי ירוק, ללא גרעינים, קצוץ לקוביות קטנות

1 צ’ילי אדום, ללא גרעינים, קצוץ לקוביות קטנות

1 שורש ג'ינג'ר בגודל אגודל, קלוף וקצוץ לקוביות קטנות

חופן עלי כוסברה (מופרדים מהגבעולים)

 

אופן ההכנה:

  1. מלהיטים מחבת על אש בינונית-גבוהה. מתבלים את הנתחים במלח ופלפל משני הצדדים.
  2. מוסיפים שמן למחבת וצולים את הנתחים כשתי דקות מכל צד. מניחים בצד להצטנן.
  3. מחממים סיר קטן על אש בינונית ומוסיפים את האורז. קולים תוך כדי ערבוב ְעד שצבעו נעשה חום בהיר. מניחים בצד.
  4. טוחנים את האורז בפולסים במעבד מזון לקבלת גרגירים עדינים.
  5. הרוטב: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לקבלת רוטב אחיד. מסננים.
  6. להגשה: פורסים את הנתחים לפרוסות דקות נגד תנועת הסיבים. מסדרים בצלחת.
  7. מפזרים מעל את קוביות הצ'ילים והג'ינג'ר, האורז הקלוי והכוסברה ובוזקים מהרוטב.

סלט אטריות ביצים ברוטב טחינה סינית

המרכיבים (4 מנות):

300 גרם אטריות ביצים

מלפפונים, חתוכים למקלות

בוטנים קלויים, קצוצים

צ’'ילי אדום, פרוס דק

חופן גדול של תפרחות ברוקולי, חלוט במי מלח כדקה

שומשום קלוי, לעיטור

 

לרוטב:

חצי כוס טחינה

4 כפות חמאת בוטנים

רבע כוס חומץ אורז

2 כפות דבש

רבע כוס רוטב סויה

כף וחצי שמן שומשום

שלושת רבעי כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עם כף או מטרפה עד לאיחוד המרכיבים.
  2. חולטים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים עם מעט שמן, שלא יידבקו.
  3. מערבבים את האטריות עם הירקות והרוטב, מפזרים מלמעלה שומשום קלוי ואוכלים.

 

פאניר טיקה מסאללה

המרכיבים (4 מנות):

100 גרם חמאה 

חצי כף זרעי חילבה 

1 כף פפריקה חריפה 

חצי כף גארם/בהרט/ראס אלחנות 

חצי כף אבקת קארי צהוב 

2 כפות סוכר 

כף מלח 

שמינית כוס חומץ אורז 

4 כוסות עגבניות מרוסקות 

1 רוטב עגבניות פסאטה

1 גבינת חלומי

 

להגשה:

שמנת חמוצה

אורז יסמין מוכן

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים חמאה בסיר קטן על אש נמוכה, מוסיפים את החילבה ומערבבים.
  2. נותנים לחילבה "להיפתח" טוב ומוסיפים את התבלינים הטחונים. אחרי שתי דקות מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים כדקה.
  3. מוסיפים את החומץ ומבשלים עד שנעלם הריח החמוץ החזק. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד שהרוטב מסמיך והטעם ה"טרי" של העגבניות נעלם.
  4. חותכים את החלומי לאצבעות קטנות ומסדרים על תבנית. מושחים במעט חמאה ומתבלים במלח. צולים בתנור על גריל עליון ב-280 מעלות כמה דקות, עד שמתקבל צבע יפה.
  5. מוסיפים לרוטב ומגישים לצד שמנת חמוצה ואורז יסמין.