מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מבשלים עם מסימיליאנו די מטאו ריזוטו דלעת ביין לבן ורביולי ברוטב חמאה ועלי מרווה

בואו נודה בזה, כישראלים אנחנו פשוט מתים על המטבח האיטלקי. הפסטות מככבות כמעט בכל בית, ומנות כמו רביולי וריזוטו נחשבות גם הן למרכזיות בתפריט המקומי. זו בדיוק הסיבה לכך שהארוחה שהכין מסימיליאנו די מטאו בתוכנית "ישראל מבשלת יחד" מרגשת אותנו כל כך - ואלה המתכונים המלאים

ישראל מבשלת יחד
פורסם:
הקישור הועתק

זוכה העונה החמישית של "מאסטר שף", מסימיליאנו די מטאו, הצליח לרגש אותנו עם אוכל איטלקי אמיתי - אבל כזה שגם מתכתב עם המטבח הישראלי בגובה העיניים. מאז שקטף את התואר הנכסף בשנת 2015, עסק מסימיליאנו בפרויקטים קולינריים שונים, וכעת הוא מגיע לתוכנית "ישראל מבשלת יחד" (12:00 בקשת 12) לספיישל מיוחד.

רגע לפני עליית העונה החדשה של "מאסטר שף" היום אחרי החדשות בקשת 12, מסימיליאנו הכין יחד עם ריטה גולדשטיין ארוחה איטלקית כהלכתה: ריזוטו, כפתורי רביולי ברוטב חמאה ומרווה ואגסים ביין לבן לקינוח.המתכונים המלאים:

ריזוטו דלעת ביין לבן וגבינות

המרכיבים (4 מנות):

300גרם אורז ארבוריו/קרנרולי לריזוטו

חצי קילו דלעת כתומה, חתוכה לקוביות של סנטימטר

50גרם חמאה

1בצל שאלוט, קצוץ

חצי כוס יין לבן יבש

200גרם גרנה פדנו מגוררת

מלח

פלפל שחור

שמן זית

לציר הירקות:

מעט שמן זית

1גבעול סלרי

1גזר, חתוך לאורכו

1בצל, חצוי ולא מקולף

להגשה:

2כפות יוגורט יווני

חצי כוס גרעיני דלעת קלויים

100גרם גבינת פטה עיזים או כבשים

גרנה פדנו

אופן ההכנה:

  1. מכינים ציר ירקות: מטגנים מעט את הירקות, מוסיפים מים ומבשלים לריכוך.
  2. מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים את קוביות הדלעת היטב עם מעט מלח, פלפל ושמן זית, מפזרים על תבנית מרופדת נייר אפייה וצולים עד לריכוך.
  3. ממיסים במחבת רחבה חצי מכמות החמאה ומטגנים את השאלוט הקצוץ במשך 2 דקות. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהוא נעשה שקוף.
  4. מוסיפים את היין ומערבבים עד שהוא מתאדה לחלוטין.
  5. מוסיפים 2 מצקות מציר הירקות לאורז וממשיכים לבשל. לאחר כמה דקות מוסיפים עוד מצקת מציר הירקות וחוזר חלילה עד לקבלת מרקם אל דנטה.
  6. מוסיפים את הדלעת ומחצית החמאה הנותרת ומערבבים. מוסיפים את הגרנה פדנו ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  7. מעבירים את הריזוטו לצלחת, מוסיפים את היוגורט וגרעיני הדלעת, מפזרים הפטה ומגררים גרנה פדנו.

כפתורי רביולי ברוטב חמאה ועלי מרווה

המרכיבים (5 מנות):

לבצק:

600גרם קמח 00

6ביצים שלמות

4כפות שמן זית

רבע כפית מלח שטוחה

למילוי:

20גרם חמאה רכה

100גרם גרנה פדנו מגוררת

300גרם גבינת ריקוטה פרסקה

רבע כפית מלח

1חלמון

לרוטב:

150גרם חמאה

עלי מרווה

מלח

פלפל שחור

להגשה:

גרנה פדנו

אופן ההכנה:

  1. לשים במיקסר את מרכיבי הבצק עד לקבלת מסה אחידה שלא נדבקת לידיים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של כשעה.
  2. מערבבים את מרכיבי המלית.
  3. פותחים את בצק הפסטה לעלה דק בעזרת מכונת פסטה או על ידי רידוד. קורצים בעזרת כוס עיגולים בקוטר של 6-8 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. מקפלים לשניים, מהדקים את הקצוות ובוזקים מעל מעט קמח.
  4. מביאים לרתיחה סיר עם מים וכפית מלח. מעבירים מצקת אחת ממי המלח למחבת ומוסיפים עוד רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.
  5. מוסיפים למחבת את החמאה ועלי המרווה ומבשלים עד לקבלת מרקם קרמי.
  6. מבשלים את הרביולי במי המלח הרותחים 2-3 דקות, ומוציאים לתוך מחבת הרוטב. מערבבים עד שהם עטופים היטב בקרם החמאה. מגררים מעל גרנה פדנו ומגישים.

אגסים ביין לבן

המרכיבים (4 מנות):

4אגסים בשלים

1כוס יין לבן יבש

2כפות סוכר

1כוכב אניס

2מקלות ציפורן

1מקל קינמון באורך כסנטימטר

100גרם פיסטוקים או אגוזי לוז, קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה:

  1. קולפים את האגסים בשלמותם, ומשאירים את הגבעולים.
  2. חותכים את תחתיות האגסים כדי שיוכלו לעמוד, ומסדרים אותם בסיר קטן ועמוק ברוחב שמתאים בדיוק לארבעתם (גבעולים כלפי מעלה).
  3. מוסיפים יין, סוכר, תבלינים וכוס מים ומכסים את הסיר במכסה או בנייר כסף. מבשלים 20 דקות על להבה גבוהה, מסירים את הכיסוי וממשיכים לבשל עד שרוב הנוזלים מתאדים.
  4. מעבירים את האגסים בעזרת כף גדולה לצלחת הגשה, שופכים מעט מהרוטב שנשאר בסיר ומפזרים פיסטוקים קלויים.
מצאתם טעות לשון?