מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מבשלים עם אושרי וירדן דג לבן צרוב וקראמבל שזיפים

המתמודדים הכי צבעוניים של "MKR המטבח המנצח" שהגיעו למקום השני והמכובד בתחרות הגיעו לתוכנית "ישראל מבשלת יחד" (12:00 בקשת 12) וגם הפעם הם הביאו לידי ביטוי את הקו הקולינרי המיוחד שלהם, שמושפע מהמאסטר אייל שני. המתכונים המלאים

אוכל טוב
פורסם:
הקישור הועתק

העונה השנייה של "MKR המטבח המנצח" אולי הגיעה כבר לסיומה, אבל המתמודדים אושרי מסהיד וירדן שי נשארו לנו עמוק בלב. צמד החברים הטובים שעבדו במטבחיו של השף אייל שני הגיעו לתוכנית "ישראל מבשלת יחד" (12:00 בקשת 12) והכינו דג לבן על פריקה ירוקים וחמאת לימון, סלט חסה אייסברג קרועה וקראמבל שזיפים.המתכונים המלאים.

דג לבן על פריקה ירוקים וחמאת לימון

המרכיבים:

2נתחי פילה של דג לבן (עדיף דג ים כמו מוסר, בר ים, לוקוס או לברק)

חמאה לטיגון

לפריקה:

2כוסות פריקה

שמן זית

1בצל לבן בינוני

2תרמילי הל (לא חובה)

מלח ים

פלפל שחור

50 גרם חמאה (לא חובה)

פטרוזיליה, שמיר, נענע, גרגיר הנחלים, בצל ירוק, רוקט או אילו ירוקים שאוהבים, קצוצים

לימון

לחמאת הלימון:

קליפה ומיץ מלימון אחד

קליפה ומיץ מליים אחד

2שיני שום, קלופות ומעוכות

2 זוקיני או קישואים, פרוסים

מעט מים

מלח

50-100 גרם חמאה

אופן ההכנה:

  1. הפריקה: קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית עד הזהבה. פותחים את תרמילי ההל בתוך השמן.
  2. כשהבצל זהוב מוסיפים את הפריקה ומטגנים גם אותו. מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של הפריקה וטיפה יותר, ממליחים ומפלפלים.
  3. כשהמים רותחים מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
  4. בסיום הבישול אפשר להוסיף חמאה.
  5. מתבלים את הפריקה המוכן בירוקים קצוצים ומעט לימון.
  6. הדג: ממליחים את הדג וצורבים במחבת עם חמאה על הצד של העור, עד שהוא צרוב היטב ופריך. סוגרים את המחבת ומניחים לדג להתבשל. בשניות האחרונות אפשר להפוך אותו ולצרוב גם מהצד השני, אבל להיזהר לא לייבש.
  7. מכינים חמאה: צולים את פרוסות הקישואים במחבת. מוסיפים מיץ לימון ומיץ ליים, גרידת לימון וליים, שום, מעט מים, מלח וחמאה, ומחממים עד לחיבור של כל המרכיבים.
  8. הרכבת המנה: מפרקים את הדג על הפריקי המתובל, ובוזקים מחמאת הלימון.

קראמבל שזיפים

המרכיבים:

לשזיפים:

8-10שזיפים בשלים, חתוכים גס (לא קלופים)

ככוס סוכר

קראמבל:

200 גרם קמח

200גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

200גרם אבקת שקדים

150-200גרם סוכר

קורט מלח

חופן פקאנים (אופציונלי)

להגשה:

1שמנת מתוקה

1מסקרפונה

1כף אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את השזיפים והסוכר בידיים עד שיוצאים המיצים של הפירות. מניחים בצד.
  2. מכינים את הקראמבל: שמים את הקמח, החמאה, אבקת השקדים, הסוכר והמלח בקערה גדולה ומעבדים עם הידיים עד לקבלת מרקם של קוסקוס גרגירי-חולי עם מעט גרגירים גדולים.
  3. קוצצים את הפקאנים ומוסיפים פנימה.
  4. מרפדים תבנית עמוקה יחסית בנייר אפייה ומפזרים שליש מהקראמבל. שופכים את תערובת השזיפים (כולל המיצים) ומפזרים את שאר הקראמבל.מכניסים למקרר או למקפיא לכמה דקות.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים בערך חצי שעה, עד שהקראמבל שחום למעלה ומיצי השזיף מבעבעים החוצה.
  6. מגישים עם שמנת מתוקה מעורבבת עם מסקרפונה ואבקת סוכר.

סלט חסה אייסברג ולבבות חסה קיסר

המרכיבים:

חסה אייסברג

לבבות חסה קיסר

לרוטב ויניגרט:

כף חרדל דיז'ון איכותי

שן שום, מגוררת

כף דבש

לימון (מיץ וקליפה מגוררת)

פקק חומץ

5טיפות טבסקו ירוק או רגיל

מלח אטלנטי

שמן זית

אופן ההכנה:

  1. קורעים את החסות לקערה.
  2. מערבבים את חומרי הרוטב מלבד השמן. מזלפים לאט לאט שמן זית עד שמגיעים למרקם הרצוי. טועמים ומתקנים טעמים אם צריך.
  3. מפזרים בעדינות על החסות ומגישים.
מצאתם טעות לשון?