מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מבשלים עם אבי וליאור פסטייה פרגית, פסטה וסלט כרובית

הזוכים הגדולים של "MKR המטבח המנצח" חזרו למסך בתוכנית "ישראל מבשלת יחד" (12:00 בקשת 12). מה בתפריט? פסטייה פרגית עם צ'אטני תאנים, פסטה טליאטלה ים תיכונית וסלט כרובית. המתכונים המלאים

אוכל טוב
פורסם:
הקישור הועתק

אבי פרץ וליאור חפצדי קטפו את הניצחון הגדול בעונה השנייה של "MKR המטבח המנצח" בזכות יכולת קולינרית יוצאת דופן ומקוריות שבאה לידי ביטוי בכל מנה ומנה. השפים הירושלמיים שכבר בישלו בעבר לראש הממשלה נתניהו העבירו לנו שיעור פרטי במטבח במסגרת התוכנית "ישראל מבשלת יחד" (12:00 בקשת 12) והכינו פסטייה פרגית עם צ'אטני תאנים, פסטה טליאטלה ים תיכונית וסלט כרובית.המתכונים המלאים:

פסטייה פרגית עם צ'אטני תאנים

המרכיבים (12-14 פסטיות):

לפסטייה:

1חבילת בצק פילו

500גרם פרגיות

מלח

פלפל

בהרט

שמן זית לטיגון

2בצלים, קצוצים לקוביות קטנות

מעט סילאן (לא חובה)

1צרור פטרוזיליה, קצוץ

חצי צרור כוסברה, קצוץ

3כפות חמוציות, פרוסות

2כפות אגוזי מלך קצוצים

1ביצה, טרופה

2כפות פיסטוקים גרוסים

לצ'אטני תאנים:

10תאנים בשלות

2כוסות יין לבן

2כפות סוכר חום

פלפל אנגלי

מקל קינמון

ציפורן

הל

אופן ההכנה:

  1. לפסטייה: מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. מתבלים את הפרגיות במלח, פלפל בהרט וקצת שמן זית במחבת פסים. קוצצים לקוביות קטנות.
  3. מטגנים בצל, מסירים מהאש ומוסיפים את הפרגיות, העשבים, החמוציות ואגוזי המלך. מתבלים במלח, פלפל בהרט ומעט סילאן ומערבבים היטב.
  4. פורסים את דפי הפילו, מניחים על כל דף כף גדושה מהמילוי ומגלגלים. מורחים בביצה ומפזרים פיסטוקים גרוסים.
  5. אופים כ-15 דקות, עד להשחמה יפה.
  6. לצ'אטני: מחממים בסיר בינוני את היין עם הסוכר החום והתבלינים עד רתיחה.
  7. מוסיפים את התאנים ומבשלים כ-5 דקות.
  8. מגישים את הפסטייה עם הצ'אטני.

פסטה טליאטלה ים תיכונית

המרכיבים:

1חבילת פסטה טליאטלה

שמן זית

2שיני שום, פרוסות

10עגבניות שרי תמר, חצויות

10זיתי קלמטה מגולענים

1חציל, צלוי, קלוף וחתוך לרצועות

מלח

פלפל שחור

אורגנו טרי

2עגבניות מגורדות

1צרור בצל ירוק, קצוץ

1צרור פטרוזיליה, קצוץ

עלי בזיליקום מופרדים

עלי תרד שטופים

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים סיר עם מים, מלח ומעט שמן זית לפסטה.
  2. מטגנים במחבת שום פרוס, עגבניות שרי חצויות, זיתי קלמטה ורצועות חציל צלוי.
  3. מתבלים במלח, פלפל ואורגנו טרי. מוספים את העגבניות המגורדות ומבשלים על אש קטנה כ-5 דקות.
  4. מבשלים את הפסטה, מסננים ומוסיפים למחבת. מקפיצים קלות ומוסיפים את כל הירוקים.

סלט כרובית צלויה

המרכיבים:

1כרובית, מפורקת לפרחים וחתוכה לסטייקים

שמן זית

2עגבניות קצוצות

1צרור בצל ירוק, קצוץ

1צרור פטרוזיליה, קצוץ

1צרור נענע, קצוץ

מלח

פלפל שחור

מיץ לימון

טחינה גולמית

רכז רימונים

חופן צנוברים קלויים

כוס גרגירי רימון

אופן ההכנה:

  1. מורחים את הכרובית בשמן זית וצורבים במחבת פסים עד לריכוך.
  2. בכלי נפרד מערבבים עגבניות, בצל ירוק, פטרוזיליה ונענע ומתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית.
  3. מעבירים את הכרוביות בכלי, מזלפים טחינה גולמית ומפזרים את העגבניות המתובלות. מזלפים רכז רימונים ומפזרים צנוברים קלויים וגרגירי רימון.
מצאתם טעות לשון?