האתגר: מיונז ביתי.

המכשול: השמן והחלמון מסרבים להתמזג.
אמרו לכם שהכי טוב ובריא להכין מיונז בבית – מערבבים יחד חלמון ביצה ושמן עד שהם מתאחדים, וזהו. מה ששכחו להגיד זה שלשמן ולחלמון יש נטייה מעצבנת לא להתמזג לעולם – בעיה קשה שהתוצאה שלה היא "מיונז שבור", עם שמן וחלמון שמתבצרים כל אחד בפינתו.

ההצלה: מתווך חיצוני.
סוחטים חצי לימון ומוסיפים באטיות לתערובת המיונז השבור, תוך הקצפה אטית במערבל ידני. מיץ הלימון יסייע לשמן להיספג בחלמון, אבל רק אם המצב עדיין אינו חמור, כלומר כמות השמן שכבר הוספתם אינה גדולה. בנוסף, שימו לב שהלימון מוסיף למיונז גוון חמצמץ שלא בהכרח רצוי לכם.
שיטה שנייה היא להקציף היטב במערבל ידני חלמון נוסף של ביצה עד שהוא מבהיר ומסמיך, ולהוסיף את המיונז השבור לאט ובהדרגה – עד שהחלמון המוקצף סופג לתוכו את כל רכיבי המיונז השבור. שימו לב, בדרך כלל תצטרכו להוסיף עוד מעט שמן, שוב – באטיות רבה ותוך הקצפה.