ארוחת בוקר (צילום: דן-יה שוורץ)
אל תתקמצנו על השמן | צילום: דן-יה שוורץ
האתגר: חביתה שלמה ויפה.

המכשול: החביתה נדבקת למחבת וכל ניסיון להפוך אותה גורם לה להתפרק.

ההצלה: צינון. נוטלים שתי מגבות מטבח עבות ומרטיבים אותן בהמון מים, מניחים את המגבות על השיש ועליהן מציבים את המחבת. אדים יעלו, תחתית המחבת תצטנן, והשינוי בטמפרטורה יאפשר לכם לנתק את החביתה מהמחבת ולהפוך אותה ללא פגע.

להבא: דבר ראשון, מחבת טובה בציפוי טפלון בדרך כלל תמנע הידבקות. השקיעו במחבת אחת נורמלית (אפשר לסגור עניין בפחות מ-100 שקל), ותראו שחייכם ישתנו. דבר שני, הקפידו על שימון המחבת. השמן חיוני לא רק לטעם אלא גם לחופש התנועה של החביתה. ועצה אחרונה: שימו לב לטמפרטורה. לפני שפיכת הביצים למחבת הלהיטו אותה על אש גבוהה, ותנו לשמן להתחמם טוב טוב. כ-30 שניות אחרי שהוספתם את הביצים הנמיכו את הלהבה, והמשיכו את הטיגון מעל להבה בינונית.