mako
פרסומת

מבשלים עם הילדים - תפריט שבועי

עוד שבוע של חופש גדול לפנינו, ואיתו עוד ארוחות ערב שלא מכינות את עצמן. אז מה עושים? נערכים מראש: הרכבנו עבורכם תפריט שבועי של מנות שכיף להכין עם הילדים ולא פחות כיף לחסל ביחד איתם, אז לפחות מבחינת אחר צהריים וארוחת ערב - אתם מסודרים

mako אוכל
פורסם:
לביבות תפוחי אדמה אפויות
לביבות תפוחי אדמה אפויות | צילום: אסתי רותם, mako אוכל
הקישור הועתק

יום א': לביבות תפוחי אדמה אפויות

מתכון קסם ללביבות שיש בהן גם פחמימות, גם חלבונים וגם ירקות - והכל בביס אחד. נהגה במיוחד לטובת הזאטוטים שמשוכנעים שצלחת צריכה שיונח עליה דבר אחד, ואחד בלבד (אפילו אם זה רק גזר גמדי).

החלק הכי כיפי: מעיכת התפודים לפירה.

רק שימו לב: הלביבות יוצאות לוהטות, ומאוד מתחשק לזלול אותן איך שהן יוצאות, אז לאט לאט.

כריך בפיג'מה
הארוחה המושחתת של השבוע | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

יום ב': טוסט מטוגן

למנה הזו קוראים "כריך בפיג'מה", והיא משלבת בין שני דברים שאלוהים יודע שהיה ראוי לשלב ביניהם מזמן: טוסט גבינה ולחם מטוגן. למעשה מדובר בכריכי גבינה צהובה מיופייפים שנעטפים בביצה טרופה עם חלב ותבלינים ונשלחים אחר כבוד לטיגון למחבת, והתוצאה? וויי וויי.

החלק הכי כיפי: הביס הראשון, שמגלה את הגבינה הנמתחת.

רק שימו לב: לא מדובר בארוחה הכי מזינה שאפשר להעלות על הדעת, אבל אתם יודעים איך אומרים - הכל במידה.

לזניה הכי קלה - בהכנה
פעם זאת הייתה הלזניה היחידה שלנו | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

יום ג': לזניה קלה לילדים

זוכרים את הלזניה האהובה של ילדותנו, עם רסק העגבניות, הקוטג' והגבינה הצהובה? אז יש לנו חדשות מטורפות בשבילכם - היא עדיין טעימה נורא! אנחנו יודעים, אתם כבר התקדמתם מאז ללזניה ירוקה עם צ'יפס קייל, אבל האמינו לנו, יהיה לכם סופר קל וטעים להתרגל בחזרה.

החלק הכי כיפי: עד ההכנסה לתנור - הילדים יכולים להכין אותה לגמרי בעצמם!

רק שימו לב: את ההכנסה לתנור, ויותר מזה את ההוצאה ממנו - שלא תעזו לתת להם לעשות בעצמם.

פשטימיני תירס - בהכנה
פשטידות תירס אישיות. 5 דקות ולתנור | צילום: אסתי רותם, mako אוכל
פרסומת

יום ד': פשטידות תירס אישיות

אין ילד שלא אוהב פשטידת תירס, ואין מבוגר שלא אוהב שהילד שלו לא מסיים את פשטידת התירס ומשאיר לו משהו לחסל בדרך לכיור. אז הנה הן בגרסאות אישיות וחמודות במיוחד, שאפשר פשוט לקרוא להן מאפינס ולדחוף שניים בתיק, לכל צרה שלא תהיה.

החלק הכי כיפי: העברת הבלילה לתבנית המאפינס - מאתגר, אבל כיפי.

רק שימו לב: המאפינס האלה כמעט מתנשנשים מאליהם, כך שאתם בקלות יכולים להגיע לארוחה עצמה ולגלות שלא נשארו מספיק לכולם.

לחמניות כמו בגן - מוכנות
כמו בגן (רק טעימות פי אלף) | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

יום ה': לחמניות כמו בגן

אחחח, אילו לחמניות אלה. כל כך הרבה פעמים כבר הכנו אותן, שאצלנו הן כבר סוג של בנות בית ואנחנו ממליצים לכם לעשות כמונו. כן, הן מזכירות ממש את הלחמניות של ימי שישי בגן, אבל בואו - כאן אתם נותנים להתפחה את הזמן שלה, מדייקים במידות, ובאופן כללי משקיעים בלחמניות את מה שהן צריכות בשביל להיות טעימות באמת, ולא רק כי "הילדים הכינו".

פרסומת

החלק הכי כיפי: הקליעה, כמובן. ובלבד שאתם מצליחים לתת להם לבד ולא לאבד סבלנות. זכרו: היופי הוא בעיני המתבונן.

רק שימו לב: זה שמרים, זה לוקח זמן. אל תתחילו בהכנה כשהילדים כבר רעבים, כי אז סופכם מי ישורנו.

מתכון לממתק שוקולד וצימוקים
הנוסטלגיה הכי מתוקה שיש | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

ומשהו מתוק לסופ"ש: ממתק שוקולד וצימוקים

את שישי השבוע אנחנו הולכים להעשיר בעוד קצת נוסטלגיה מתוקה, עם ממתקים אישיים של קורנפלקס, שוקולד מומס וצימוקים, ממש כמו פעם (את האמת, כמה זמן לא אמרתם את המילה "מנז'ט"?).

החלק הכי כיפי: ללקק את האצבעות בחשאי.

רק שימו לב: קורונה, עדיף שלא תיתנו להם ללקק את האצבעות בחשאי.

שבוע טוב!