mako
פרסומת

8 דברים שלא חשבתם לעשות עם ממרח מיונז

גם אצלכם צנצנת המיונז יושבת לה בשקט בדלת של המקרר ומחכה שתכינו איזה כריך טוב או מקסימום סלט ביצים? חבר'ה, אתם פשוט לא מנצלים נכון את אחד המוצרים השימושיים שיש במטבח. המיונז הוא הרבה יותר מסתם ממרח, הוא מעניק לחות, משדרג טעמים ויכול להקפיץ כל מנה, ואפילו את הקינוח

כתבה פרסומית
makoבחסות Heinz
פורסם:
עוגת שוקולד
צילום: shutterstock Africa Studio, shutterstock
הקישור הועתק

 זה אולי יפתיע אתכם, אבל יש הרבה מה לעשות עם מיונז. דברים שלא חשבתם עליהם, החל מלחות ושיפור מרקם עוגת שוקולד ועד תירס בדיוק כמו במקסיקו. אספנו עבורכם 8 דברים שלא ידעתם שאפשר לעשות עם מיונז , דברים שיקלו לכם על החיים וישפרו להם את הטעם.

שניצלים בתנור

היו לנו מיליון סיבות טובות לאפות את השניצלים שלנו, אבל סיבה אחת מצוינת להמשיך בכל זאת לטגן: השניצלים בתנור פשוט יצאו לנו יבשושיים ומבאסים. אבל אז גילינו את הטריק הבא - במקום לטבול בביצה, מורחים את חזה העוף במיונז, ואז מצפים בפירורי לחם. המיונז עוזר לפירורי הלחם להידבק, ממש כמו הביצה ויש שיגידו שאף טוב ממנה, אבל הוא גם שומר על השניצל עסיסי ומעניק לחות מבורכת לכל העניין. ומבחינת הטעם? הדעות חלוקות: יש את אלה שפשוט לא הבחינו בהבדל, ויש את אלה שעפו על השינוי. תלונות לא שמענו. אגב, גם לחזה עוף בתנור, מיונז יעשה רק טוב.

שניצלים קריספיים
צילום: shutterstock Ryco Montefont, shutterstock

דג על הגריל

אנחנו חובבי על-האש לא קטנים, ועם השנים פיתחנו חיבה עזה, שלא לומר אהבת אמת, לדג שלם על הגריל. אם עושים אותו נכון (וצריך לדעת לעשות אותו) הוא יוצא מושלם, עסיסי, קליל ועוקף מבחינתנו בסיבוב כל סטייק או קבב. רק מה, הדג נוטה להידבק לרשת של המנגל, וקשה לשחרר אותו מבלי לפגוע בו ולהשאיר לכלוך מעצבן על הגריל. כאן נכנס לתמונה המיונז: לפני שמניחים את הדג על הגריל מורחים אותו היטב במיונז משני הצדדים. מעבר לבעיית ההידבקות שנפתרה לה, המיונז יעניק לדג טעם עשיר ועדין.

שניצל דג

נישאר עוד רגע קט בעולם הדגים. כשאנחנו מכינים שניצל דג ורוצים לצפות אותו בפירורי לחם אנחנו נתקלים בתופעה מרגיזה: הביצה והפירורים נוטים להחליק מבשר הדג החלקלק ומסרבים לצפות אותו כמו שצריך. מה עושים? מחליפים את הביצה במיונז. בסעיף הקודם הוא עזר לנו למנוע הדבקה, במקרה הזה הוא יעשה את הפעולה ההפוכה בדיוק, ופירורי הלחם ייצמדו לנתחים יפה יפה.

עוגת שוקולד לחה ועשירה

אוקי, אנחנו מודים, זה מעבר חד. אבל מסתבר שזה אחד הטיפים הכי מוצלחים והכי לא מדוברים לעוגת שוקולד עסיסית ולחה. פשוט מוסיפים כוס מיונז לבלילה (שמכילה כ-2 כוסות קמח ומיועדת לתבנית של 25*30 ס"מ). הקקאו והסוכר יבלעו לחלוטין את טעמי המיונז, אבל הוא יעשה הבדל מטורף בכל מה שקשור ללחות ולמרקם. אנחנו יודעים שדרוש כאן איזה שינוי תפיסתי, מיונז בעוגה נשמע כמו רעיון מוזר, אבל בינינו, אף אחד לא צריך לדעת שהוא שם.

פרסומת

טוסט גבינה

אנחנו באופן אישי גדלנו על טוסט צהובה בלי שום תוספת למריחה, רק לחם, פרוסת גבינה וזיתים או עגבניה. כשגדלנו גילינו עולם שלם של טוסטים עם ממרחים והבנו שיש שתי אסכולות: המוכרת יותר היא כמובן אסכולת החמאה, והיא מתאימה לחובבי הטעמים העדינים והניטרליים. המוכרת פחות היא אסכולת מיונז. מי שמעדיף את הטוסט שלו עוקצני ובועט יותר, אולי עם תוספת של תבלינים, בצל או אפילו אנשובי, זה הממרח עבורו. באחריות.

טוסט עם ממרח מיונז
טוסט עם ממרח מיונז | צילום: George Dolgikh, shutterstock

איולי ממיונז מוכן

האיולי והמיונז הם קרובי משפחה לא מאוד רחוקים (ולמעשה מיונז ביתי דומה מאוד לאיולי). איולי עשוי, ממש כמו מיונז, מחלמון ביצה ושמן, אבל יש בו גם שום, חומץ או מיץ לימון, ויש כאלה שמוסיפים גם חרדל. הוא נחשב למעודן ומתוחכם יותר ממיונז, והוא אכן מורכב יותר בטעמיו. הרשו לנו לגלות לכם שלהכין איולי לבד בבית – זה לא בשמיים. אז למה בכל זאת לחפש קיצורי דרך? מעבר לתשובה הברורה – מטעמי עצלנות – יש גם עניין של כמויות. כדי להכין איולי משתמשים בביצה, ולכן הכמות המינימלית מוכתבת מראש, ומדובר על כוס פחות או יותר. האיולי מחזיק מעמד ימים ספורים ואם לא השתמשתם בכל הכמות – השאר הולך לפח. אז מה עושים? משתמשים ממיונז רגיל, באיזה כמות שרוצים, ומשדרגים אותו לכדי סוג של איולי: מערבבים עם מעט שמן זית (במיונז כבר יש שמן), מיץ לימון או חומץ, שום כתוש ותבלינים, וזהו. יש לכם איולי מהיר וטעים.

תירס מקסיקני

מסתבר שבמקסיקו לא אוכלים תירס חם עם חמאה אלא דווקא עם מיונז. אפשר למרוח מיונז על תירס חם שיוצא מהסיר ולאכול ישר מהקלח, אפשר להוסיף מיונז לתבשיל של גרגרי תירס, בכל מקרה – מדובר בהזדמנות לשדרג את הטעמים ולהפוך אותם לחגיגה של ממש: נסו לפזר מעל לשכבת המיונז גם צ'ילי גרוס (לאמיצים), בצל ירוק קצוץ דק, לימון סחוט ואפילו קצת פרמזן.

פרסומת
תירס מקסיקני
צילום: shutterstock Rimma Bondarenko, shutterstock

תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור הם כנראה המאכל הכי פופולרי אצלנו בבית. קל להכנה, כולם אוהבים, אף פעם לא נמאס. טוב, לפעמים כן קצת נמאס, ואז אנחנו משדרגים, ומוסיפים לקוביות תפוחי האדמה במיונז. הוא עוזר להם לשמור על לחות מבפנים בזמן שהם מקבלים מעטה קריספי מבחוץ, והוא מקבל בברכה כמעט כל תבלין. אגב, מיונז יעשה את אותו הדבר בדיוק לכרובית בתנור, ואנחנו יותר ממליצים לנסות כי מעבר לתכונות של המיונז שמיטיבות עם כל מה שנכנס לתנור, במקרה של הכרובית יש כאן גם שידוך סופר מוצלח של טעמים.  

 

עכשיו, אחרי שלמדתם את הטריקים הכי שימושיים אצלנו במטבח, הגיע הזמן ליישם. המלצה שלנו - כדי לשדרג באמת את כל המנות, השתמשו בממרח היינץ. הוא עשיר, חלק וקרמי וישדרג לכם כל מנה. אבל באמת, כל מנה.