לא בטוח שקותי חשב על זה כשהוא לחץ על הכפתור האדום (וכנ"ל יעל, יוסי ואפילו פנונה). ממש לא בטוח שהוא חשב על כל הדברים שלא יהיה לדיירים כסף לקנות השבוע - כולל בשר טחון, חזה עוף ואפילו גבינה צהובה. אם לא תוספת 100 השקלים שקיבלו ברגע האחרון, אפילו הודו טחון ויין לקידוש לא היו להם. למעשה מצאי האוכל בבית כל כך דל, שרגב מציע חוק שלפיו רק אביבית ויוסי - הבשלנים של הבית - יורשו לפתוח את המקרר. קשה, קשה השבוע בבית האח. מזל שמצאנו את השף שהצליח לראות את האור בקצה רשימת הקניות הקצרצרה. הנה הארוחה שהוא הרכיב להם.

אין תמונה
רשימת הקניות. כל כך דלה שבא לבכות

רוטב בולונז הודו וחומוס על אורז פרסי לבן

המצרכים:
לאורז:
1 ק"ג אורז פרסי לבן
1/2 כוס שמן
3 כפות מלח
2 ליטר מים

לרוטב:
1/3 כוס שמן קנולה
1 ק"ג בשר הודו טחון
6 שיני שום פרוסות דק
גזר חתוך לקוביות קטנות (לא חובה)
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 ליטר מים רותחים
חצי כוס חומוס, מושרה ומבושל (אפשר של סנפרוסט)
מלח ופלפל שחור
מעט סוכר

פסטה בולונז (צילום: svariophoto, Istock)
מרגע שיש לכם בולונז איכותי, זה כבר לא משנה על מה אתם מניחים אותו | צילום: svariophoto, Istock

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הרוטב: מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את ההודו הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ והפרדה נמרצת של הבשר, עד שהוא הופך מגושים לבנים לפירורים שחומים. מוסיפים את השום (והגזר, אם רוצים).

2. לאחר שהבשר מאבד את הנוזלים מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד שהכל מתחיל לבעבע. מוסיפים את הפטרוזיליה ומים רותחים, מערבבים שוב, מוסיפים את החומוס ומתבלים.

3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעתיים, עד שכל המרכיבים מתאחדים לכלל רוטב עשיר וסמיך. מקפידים על ערבוב כל עשר דקות.

4. בינתיים מכינים את האורז: מטגנים את האורז בשמן, מוסיפים מלח ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.

5. יוצקים את הרוטב מעל האורז ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: בולונז הודו עם חומוס

מרק עדשים כתומות וגזר

המצרכים:
2 כוסות עדשים כתומות
6 כפות שמן
4 גזרים, חתוכים לקוביות
מלח ופלפל שחור
1 בצל, חצוי ופרוס לחצאי טבעות
כיכר לחם שחור
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1. בוררים את העדשים ושוטפים היטב במים.

2. שמים בסיר שלוש כפות שמן, מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים דקה על להבה בינונית, עד שהגזר מתרכך אך לא משחים.

3. מוסיפים את העדשים ושש כוסות מים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עשרים דקות, עד שהעדשים רכות ומתפוררות (אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים).

4. במקביל, מחממים היטב עוד שלוש כפות שמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב, אך לא משחים. מוסיפים את הבצל למרק המוכן, יחד עם השמן שנותר במחבת.

5. פורסים את הלחם לפרוסות עבות. קורעים כל פרוסה לפיסות קטנות ומניחים בקערית, ויוצקים עליה את המרק.

6. סוחטים מיץ לימון מלמעלה, ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרק עדשים כתומות וגזר

אין תמונה
מרק עדשים כתומות. את הלחם אפשר לשים בפנים

דייסת אורז מתוקה עם טחינה גולמית ושוקולד

המצרכים:
כוס אורז, שטוף
3 כוסות חלב
2 כוסות מים
סוכר לפי הטעם
כף טחינה גולמית
50 גרם שוקולד (חצי חפיסה)
רבע כוס חלב חם

אופן ההכנה:

1. שמים בסיר את האורז, החלב, הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

2. מערבבים כל הזמן על אש נמוכה, בערך חצי שעה עד שהאורז מתנפח.

3. מוסיפים טחינה גולמית, שוקולד וחלב חם.

4. מחממים הכל יחד 7 דקות, מורידים מהאש וממתינים כמה דקות, שקצת יתקרר.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: דייסת אורז מתוקה

 שמוליק גל הוא השף והבעלים של ביסטרו דוד המלך

אין תמונה
שמוליק גל. יופי של עבודה


>> בשבוע שעבר בישל להם השף של אי-זוגי הכשרה והמעולה
>> והנה פשטידת פיצה זריזה וטעימה

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים