מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מנה לשבת: דג חריף ברוטב אלג'יראי

אבי לוי, המאסטר שף של ישראל, חושף את הצלחת שלא משנה מה - תככב אצלו בבית בכל ארוחת שישי

אבי לוי
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

אצלנו בבית תמצאו את המנה הזו על השולחן בכל יום שישי, בלי פספוסים. למעשה, הציפייה לדג החריף היא כבר ממש חלק מהערב: איך שאבא שלי מתחיל את הקידוש אנחנו מפנטזים על הרגע שהדג יגיע לשולחן, ואז נוכל לקרוע מהחלה ולטבול אותה ברוטב הסמיך, הטעים והחריף. אין מה להגיד, ארוחת שישי בלי הדג הזה כמנה ראשונה - היא פשוט לא ארוחת שישי.

רצועות טונה ברוטב אלג'יראי
רצועות טונה ברוטב חריף. ככה מקבלים את השבת|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

רצועות טונה ברוטב אלג'יראי

כוס שמן קנולה
8 שיני שום שלמות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף מלח גס
3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
1 חבילהכוסברהקצוצה גס
1 כף פלפל שאטה חריף גרוס
6 פרוסות דגטונהאדומה או לבנה, מושרות לפחות שעתיים בלימון ומלח גס
חצי כף גרידת לימון טרי
2-3 פלפלים חריפים שלמים ולא פצועים

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת רחבה חצי מכמות השמן.

2. זורקים את שיני השום לשמן לטיגון קל מאוד.

3. מתבלים את השמן בפפריקה והמלח.

4. מוסיפים את קוביות העגבניות, ואחר כך את הכוסברה והשאטה.

5. מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מבשלים 45 דקות עד לקבלת רוטב סמיך ואדום.

6. מנערים את רצועות הדג (בלי לשטוף) ומוסיפים למחבת.

7. מפזרים מעל הדגים את גרידת הלימון ומניחים מעל את הפלפלים החריפים. מבשלים על חום נמוך מאוד עוד שעה.

מצאתם טעות לשון?