אוסובוקו עגל ברוטב פלפלים ושום (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
אוסובוקו בפלפלים ושום. לא חייבים חריף | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המצרכים (2 מנות):
1 נתח של אוסובוקו עגל
4 שיני שום שלמות
3 פלפלים אדומים (או גמבות) חתוכים לרצועות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כוס יין אדום
מלח ופלפל
חצי כפית הל
קורט אגוז מוסקט
מעט שמן זית, לטיגון

>> רגע, מה זה בכלל אוסובוקו? חינאווי מסביר

אופן ההכנה:

1. מחממים מעט שמן זית במחבת. סוגרים את האוסובוקו היטב משני הצדדים ומוציאים.

2.  מטגנים את שיני השום, מוסיפים את רצועות הפלפלים וממשיכים לטגן ביחד כ-10 דקות.

3. מוסיפים את הפפריקה, מערבבים וסוגרים את הסיר לעוד 7-8 דקות.

4. מחזירים למחבת את האוסובוקו.

_OBJ

5. יוצקים את היין, מוסיפים את שאר התבלינים ומבשלים בין שעה וחצי לשעתיים, עד שהבשר רך. אם נגמרים הנוזלים אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים.

>> ולקינוח: עוגיות שוקולד ענקיות
>> האופציה הבריאה: סלט אטריות אורז עם אצות וברוקולי

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים