קציצות בשר ברוטב עגבניות שרי
קצת חריפות, קצת מתוקות, ובעיקר - מושלמות לארוחה ביתית של סוף שבוע. אפשר תמיד לסמוך על אבי שיביא לנו מתכון טוב לקציצות


המרכיבים:
1 קילובשרבקר טחון
1 בצל קצוץ דק
1 חבילת פטרוזיליה
5-6 עלי בזיליקום
מלח פלפל
1 כפית כמון
2 בצלים חתוכים לרצועות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פלפלשאטהגרוס
20עגבניות שריחצויות
חצי כוס יין אדום
אופן ההכנה:
1. מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה ומוסיפים בצל קצוץ, עשבי תיבול, מלח, פלפל וכמון, ולשים היטב עד לקבלת עיסת בשר אחידה ונעימה.
2. מחממים שמן זית במחבת או סיר ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפפריקה, השאטה, מלח ופלפל ואת העגבניות החצויות. מטגנים את הכל כ-10 דקות, מוסיפים את היין ומצמצמים לעוד 10 דקות. סוגרים את הסיר ומניחים בצד.
3. יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומטגנים לסגירה של הבשר מכל צדדיו. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים עוד 20 דקות עם מכסה סגור על אש נמוכה.