מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ארוחת שישי כמו שצריך: עוף ממולא בבשר וביצים

רוצים להכין משהו באמת מיוחד לארוחת הערב של יום שישי? נסו עוף שלם ממולא, מזוגג ומלא בטעמים. סביר להניח שלא יישארו ממנו שאריות למחר

אבי לוי
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק
עוף ממולא בבשר וביצים
עוף ממולא בבשר וביצים. הכוכב של ארוחת השישי הקרובה שלכם|צילום: אילן נחום, על השולחן

המרכיבים (ל-6 מנות):
1עוףשלם בגודל בינוני

לזיגוג:
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור נענע
צרור בזיליקום
10 עליטרגון
מלח ופלפל שחור גרוס
4 שיני שום קצוץ
1 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון טרי

למלית:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ דק
6 שיני שום כתושות
300 גרםבשרבקר טחון (רצוי צוואר)
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפיתפפריקהמתוקה
1 כפיתכמון
1 כפית צ'ילי גרוס (שאטה)
5 ביצים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הזיגוג: מרסקים את מרכיבי הזיגוג למעט השמן והלימון במעבד מזון. מוסיפים שמן בהדרגה תוך כדי ערבול. מוסיפים מיץ לימון בבת אחת תוך כדי ערבול ומניחים בצד.

2. מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל ושום להזהבה, מוסיפים את הבשר ומטגנים כדקה ללא ערבוב. מפוררים את הבשר בעזרת מזלג ומטגנים עוד כ-4 דקות עד שהבשר משנה את צבעו, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

פרסומת

3. מוסיפים ביצים ומערבבים (כמו שמכינים חביתה מקושקשת) עד שהן נקרשות והופכות לפירורים. טועמים, ומתקנים תיבול. מסירים מהכיריים ומצננים.

4. מילוי וצליית העוף: כאשר המילוי מצטנן, ממלאים איתו את העוף וסוגרים בעזרת קסמי שיניים. יוצקים את הזיגוג על העוף ומעסים בעדינות, מסדרים אותו בתבנית כשפתח המלית כלפי מעלה וצולים כשעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.

5. לאחר שעה מוציאים מן התנור, הופכים את העוף וצולים עוד חצי שעה.

6. ההגשה: מעבירים לצלחת הגשה, מסלקים את הקיסמים וחותכים את העוף לאורך. יוצקים את הזיגוג שנשאר בתבנית על המלית, ומגישים.