את המנה הזו אנחנו אוכלים בשישי בצהריים, ותמיד תמיד קרה. את הדגים המטוגנים מלווה רוטב שום ולימון (קר גם הוא), והוא זה שעושה אותה כל כך טעימה. מתכון של סבתא שלי.
![דג מטוגן ברוטב אלג'יראי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל) דג מטוגן ברוטב אלג'יראי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2011/12/21/IMG_2078_c.jpg)
רצועות דג מטוגנות ברוטב שרמולה אלג'יראי
המצרכים (4 מנות):
4 פרוסות טונה, קוד או הליבוט, חתוכות לרצועות ומושרות בלימון ומלח גס
כוס קמח
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כמון
1 כפית מלח
פלפל שאטה חריף גרוס, לפי הטעם
חצי כוס לימון
חצי כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
1. מנערים את רצועות הדגים (לא שוטפים).
2. מקמחים ומטגנים בשמן עמוק וחם עד לצבע זהוב עמוק.
3. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב בקערית, יוצקים בכף על הדגים ומגישים.
>> בשבוע שעבר הכנו בורקס בשר עם חצילים
>> מזמינים להדלקת נרות? ככה תכינו לביבות, ופה תקנו סופגניות