mako
פרסומת

"עוגות לכל עת" בן 30 - ואנחנו מקבלים מתכון

במלאת 30 שנה לספרה האלמותי "עוגות לכל עת", נירה שויאר מספרת מה סוד ההצלחה, וגם מנדבת מתכון

יום חדש
פורסם:
הקישור הועתק

והמתכון:

עוגת זיו (הבן של נירה)

1.1/3 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
100 גר' מרגרינה או חמאה
1 חלמון
קורט מלח

ללוש בצק מכל החומרים, לשטח 2/3 מהבצק על תחתית התבנית, ל1/3 הבצק שנותר להוסיף כף קמח וללוש. להדק את הבצק לדפנות התבנית כך שייוצרו שוליים בגובה 3 ס"מ, לאפות בחום גבוה (כ-200 מעלות) כ-10 דקות עד שהבצק מזהיב, לקרר ולהעביר את תבנית הבצק לצלחת הגשה.

***

200 גר' שוקולד בישול
100 גר' מרגרינה או חמאה

להמיס על אש נמוכה, תוך בחישה עד קבלת קרם חלק.

***

1 כפית גדושה ג'לטין
1/4 כוס מים

לערבב, להוסיף אל השוקולד תוך כדי ערבוב. לצנן מעט.

***

4 חלמונים
2 כפות ברנדי
2 כפיות נס קפה

לבחוש היטב, להוסיף לשוקולד ולערבב היטב.

***

1 כוס אגוזים קצוצים

להוסיף ולערבב.

***

4 חלבונים
2 כפות סוכר

להקציף לקצף גמיש, להוסיף לקרם בתנועות עטיפה, לצקת את הקרם אל התחתית האפויה, ולהשהות כשעה במקרר.

***

1 שקית שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1 כפית נס קפה

להקציף לקצפת גמישה, ולמרוח על שכבת השוקולד. להשהות לפחות חמש שעות במקרר.

מצאתם טעות לשון?