מהמיתון יצא מתוק, לפחות באופן חלקי. מנחם הורביץ יוצא למסע בין הסירים ומגלה כי מאז הגיע המשבר הכלכלי לישראל, יותר ויותר בשלניות מציעות למכירה את המעדנים הביתיים, שעד עכשיו היו נחלתם של בני המשפחה בלבד.
הרווח כולו שלנו: שלל סוגי האורז והתבשילים המפתים של המטבח הפרסי, נמצאים במרחק של שיחת טלפון אחת לגונדרייה - מטבח של בת ואם שהפך לקייטרינג משגשג.לא בא לכם פרסי? איך קציצות דגים תוניסאיות, קוסקוס מרוקאי, ממולאים מכל העדות ופיתות הנאפות בטאבון ביתי נשמעים לכם? את כל המאכלים מזילי הריר הללו מכינות בשלניות ביתיות מנתיבות שהתאגדו והקימו עסק צנוע מהמטבח שמביא את הכשרון והאהבה שלהן למטבח עד אלינו. לראות וללקק את האצבעות.