השאלה איך יותר משתלם לקנות גבינות ונקניקים בסופר – באריזה או בתפזורת – כבר קיבלה תשובה מזמן. ברור שבמעדנייה. שם, כשקונים לפי משקל, לא משלמים על המיתוג והאריזה, וזה ניכר בסכום הסופי, שהוא כמעט תמיד יותר גבוה כשמדובר באריזות.

אז ידענו שיש פערים במחיר, מה שלא ידענו הוא כמה הפערים האלה עצומים. אתר פרייסל בדק והשווה, ומצא הפרשים שמגיעים ליותר מ-40 אחוז, בעיקר בגבינות אבל גם בנקניקים (בתחום הזיתים והחמוצים, אגב, המצב שונה – המחיר בתפזורת גבוה באותה מידה, בעיקר כי הסופר לוקח בחשבון את הטעימות הבלתי פוסקות של הלקוחות, ומעלה את המחיר בהתאם). הנה הממצאים לפניכם:

נקניקים:

סלמי קוניאק טירת צבי (נבדק ברמי לוי): 64 שקל לקילו במעדנייה, 82.5 שקל לקילו באריזה – הפרש של 28 אחוז

סלמי איטלקי זוגלובק (נבדק בכמעט חינם): 59.9 שקל במעדנייה לעומת 82.6 שקל באריזה (38 אחוז)

סלמי קוניאק זוגלובק (נבדק במגה בול): 78.6 שקל במעדנייה לעומת 110 שקל באריזה (27 אחוז)

פסטרמה רומנית זוגלובק (נבדק בכמעט חינם): 71 שקל במעדנייה לעומת 86.6 שקל באריזה (22 אחוז)

גבינות:

כדורי בייבי מוצרלה של גד (נבדק בשופרסל דיל): 70 שקל במעדנייה לעומת 85.3 שקל באריזה (22 אחוז)

ברי פקאן של גד (נבדק בשופרסל דיל): 110 שקל המעדנייה לעומת 144 שקל באריזה (31 אחוז)

והדוגמה הקיצונית ביותר:

על גבינה בולגרית 24 אחוז של פיראוס – תשלמו 79 שקל לקילו באריזה, ואילו במעדנייה 53 שקל בלבד. שזה כמעט 45 אחוז פחות.

לסיכום, נכון שבמקררים לא צריך לחכות בתור, וגם לא לתקשר עם מישהו שהוא לא תמיד מופת של נחמדות ואהבת אדם – אבל האם זה באמת שווה את זה? התשובה היא, כנראה, רק אם אתם ממש ממש פראיירים.

>> אינה מתקתקת לכם יופי של ארוחה ב-40 דקות