ברקוקש (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
ברקוקש | צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

ברקוקש

מרכיבים: 
1.5 כוסות חלב
3 כפות חלב ממותק
קורט מלח
קינמון
גרידת תפוז
שקית קוסקוס
50 גרם חמאה
צימוקים אוזבקים
מישמשים אוזבקים
אגוזי מלך קלויים
מקלות שקדים קלויים
צנוברים
יוגורט עיזים

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את החלב עם החלב הממותק, קורט מלח, קינמון וגרידת תפוז.

2. מוסיפים את הקוסקוס תוך כדי ערבוב עד שנהיה סמיך. 

3. מורידים מהאש מוסיפים קוביות חמאה קרות ומערבבים. מכסים במגבת ל-10 דקות צינון.

4. מפרידים את התערובת לגושים גסים בעזרת מזלג. 

5. מוסיפים את הפירות היבשים (כמובן שקוצצים את המשמשים והאגוזים מעט) ומערבבים.

6. מגישים על מעט יוגורט כבשים בצלחת וטורפים. 

תבשיל קוסקוס וחומוס (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
תבשיל קוסקוס וחומוס | צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

קוסקוס עם תבשיל ירקות וחומוס

של בינו גבסו

מרכיבים (ל-6 מנות):
1/4 1 כוס שמן
1/2 בצל בינוני
2 גזר גדול
1/2 כרוב קטן
2 קישוא קטן
2 תפו"א
200 גרם דלעת
3 גבעולי כרפס
2-3 כפות מרק עוף
כף שטוחה של כורכום
מלח לפי הטעם
1/2 כף פלפל שחור
שקית של גרגירי חומוס מבושלים
קוסקוס מהיר הכנה

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר שמן. מטגנים את הבצל ומוסיפים את הגזר. מוסיפים מים רותחים ומבשלים כ-20 דק'.

2. חותכים את כל הירקות ומוסיפים לסיר יחד עם התבלינים. מבשלים כ-20 דק' על אש גבוהה ואז עוד 15 דק' על אש בינונית.

3. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן ומגישים ביחד. 

>> רוצים לצפות בתכנית הקוסקוס המלאה? הנה היא כאן

קובנייה קוסקוס

מרכיבים: 
200 גרם פילה בקר קצוץ ביד
1/2 כוס קוסקוס מהיר הכנה מוכן
צרור פטרוזיליה קצוצה
לימון
שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה: 

1. קוצצים את פילה הבקר ביד הכי דק שאפשר.

2. מערבבים עם ½ כוס קוסקוס דק שהושרה במים חמים וכף שמן זית ל-10 דקות. 

3. מוסיפים פטרוזליה קצוצה, גרידה מלימון אחד ומיץ מחצי לימון. 

4. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.

אפשר להגיש בחצי פיתה עם מעט טחינה ומיץ מעגבניה אחת בשלה.