mako
פרסומת

מנות שטעימות גם חמות וגם קרות

ימים הפכפכים דורשים אוכל הפכפך - ומיד כשהפנמו את זה הזדרזנו למצוא לכם (ולעצמנו) שלל מתכונים שטעימים מיד אחרי ההכנה, כשהם חמים חמים, אבל גם - ולא פחות - כשהם מוגשים קרים. והכל סופר צבעוני ובריא, אז למה אתם מחכים?

mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק
קציצות ירקות אפויות
קציצות ירקות אפויות|צילום: אסף רונן, mako אוכל

קציצות ירקות אפויות

אפשר לחלק את העולם לכאלה שאוכלים קציצות ירק חמות וכאלה שמעדיפים אותן קרות, אפילו מהמקרר (אנחנו! אנחנו!), אבל אלה וגם אלה יסכימו שהמתכון הזה הוא פשוט פצצה - אפשר להכניס איזה ירקות שאוהבים או פשוט מה שיש בבית, הן מוכנות בקלי קלות, הן אפויות והן אפילו טבעוניות.

סלט טבולה קינואה
סלט טבולה קינואה|צילום: עופרי זוטא, mako אוכל


טבולת קינואה ונבטוטים

סלט בריאות אמיתי מפוצץ בכל טוב, טעים חם וקר ופשוט יעשה לכם טוב בגוף ושמח על הלב. מה הסוד שלו? תיבול מטריף של מיץ לימון ומיץ רימון, ויותר לא נוסיף - נסו בעצמכם.

קציצות עוף וירקות
קציצות עוף וירקות|צילום: אסף רונן, mako אוכל


קציצות עוף וירקות עם קוסקוס

קציצות עוף נהדרות ובריאות, שטעימות לוהטות ישר מהמחבת אבל גם אחר כך. צהריים? פשוט תניחו מגש לילדים בסוכה, ותחזרו אחר כך לאסוף אותו ריק. אגב, גם מבוגרים יכולים, מדובר בקציצות חוצות גיל.

סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי
סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי|צילום: ענבל כבירי, mako אוכל


סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי ובצלים צלויים

אמרתם לנו בצלים צלויים - אמרתם הכל. התוספת הממכרת והמתקתקה הזו לסלט של עדשים שחורות, ביחד עם הרעננות החמצמצה של עגבניות השרי, יוצרת ביס שהוא חגיגה בפה. סלט נהדר לערב החג או סתם לארוחת ערב עם אושפיזין שאוהבים.

פרסומת
לביבות זוקיני
לביבות זוקיני ופטה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לביבות זוקיני ופטה

הסיבה היחידה שלא כל כך יוצא לנו לאכול את הלביבות האלה כשהן קרות היא שבדרך כלל הן נחטפות מיד בצאתן מהמחבת. אבל בפעמים הנדירות שזה קרה - היה לנו טעים רצח. שילוב מנצח של זוקיני ופטה ועבודה קלילה בת חצי שעה בלבד.

סלט עדשים כתומות ומנגולד
סלט עדשים כתומות ומנגולד|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט עדשים כתומות ומנגולד

סלט מושלם לארוחת חג בסוכה, צבעוני, עשיר, סופר בריא וכל כך טעים, חם או קר. תמצאו בו גם שקדים וגבינה בולגרית ועשבי תיבול מכל הסוגים והמינים.

סלט בורגול עם פלפלים קלויים
סלט בורגול עם פלפלים קלויים|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
פרסומת

סלט בורגול עם פלפלים קלויים

אצלנו בבית כולם אוהבים סלט בורגול, אבל בחגים אנחנו משדרגים אותו עם פלפלים קלויים וגבינה בולגרית, ואם אנחנו במצב רוח חגיגי במיוחד אז גם שקדים ובזיליקום טרי. חם או קר, מדובר בסלט צבעוני, עשיר ונפלא.

סלט עדשים שחורות ובטטה
סלט עדשים שחורות ובטטה|צילום: אסף רונן, mako אוכל

סלט עדשים שחורות ובטטה

כשהוא חם הוא תבשיל עשיר ומפנק ברוטב נהדר של בלסמי וסילאן. וכשהוא קר? סלט בריאות צבעוני וכיפי שלא תפסיקו לזלול. אצלינו בסוכה הוא יוגש פעם ככה ופעם ככה.

מצאתם טעות לשון?