ירקות צלויים יכולים להיות מהמנות הטעימות ומעוררות ההשתאות ביותר. צריך בשביל זה ירקות טובים וטריים, צריך בשביל זה גריל, פלאנצ'ה או אפילו רק מחבת פסים, אבל צריך בשביל זה עוד משהו - צריך לצוות אותם לשמן שיחמיא להם, כי כשאלה כל המרכיבים - ירק ושמן - לכל אחד מהם יש חשיבות עליונה.

במסעדת 416, המסעדה הטבעונית הוותיקה שעלתה באש לפני 3 שבועות וכעת איננה פעילה (ראו לינק לסיוע בסוף), עלו על המשהו הזה, ומייצרים אותו שם בכמויות, להכנת כל הירקות הצלויים במטבח. הדבר הזה הוא שמן ירוק, שהוא בעצם שמן זית מתובל בשום ובעשבים, שנטחן ואז מסונן היטב. 

פטריות צלויות בשמן ירוק

המרכיבים:

כ-10 פטריות (איזה שרוצים, עם עדיפות לירדן/יער/אויסטר)

כוס שמן ירוק

חצי לימון טרי, להגשה

 

לשמן הירוק: 

בקבוק שמן זית

שיניים מחצי ראש שום, מקולפות

עלים מגבעול רוזמרין טרי אחד

עלים מגבעול תימין טרי אחד (אפשר להוסיף כל עשב תיבול שאוהבים: נענע, אורגנו, מרווה, פטרוזיליה, בזיליקום)

2 כפיות מלח

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

פטריות צלויות, מסעדת 416 (צילום: בן רחמני, מסעדת 416)
הפטריות הצלויות של 416 | צילום: בן רחמני, מסעדת 416

אופן ההכנה:

1. מכינים שמן ירוק: טוחנים בבלנדר בעוצמה חזקה את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול. מוזגים דרך מסננת ובד חיתול (הכמות במתכון גדולה, אבל השמן נשמר לאורך זמן ומתאים לתיבול של כל ירק בתנור וגם לטיגון).

2. מוציאים את רגלי הפטריות ושומרים לצלייה בתנור, להקפצה במחבת או להכנת ציר. מתבלים את ראשי הפטריות בשמן הירוק בנדיבות וצולים בגריל או במחבת פסים, עד שהפטריות מצטמצמות ונעשות פריכות ובשרניות.

3. מערבבים בקערה עם עוד קצת שמן ירוק ומיץ מלימון טרי. ממליחים אם רוצים ומגישים.

בימים אלה מנסה בן רחמני, הבעלים והמנהל של מסעדת 416, לגייס כסף במימון המונים במטרה להציל את המסעדה. רוצים לעזור? היכנסו לפה