קציצות שמתפרקות ברוטב, או אפילו בטיגון, הן בעינינו לא פחות מבגידה. אחרי כל מה שהשקענו בתערובת, כל הקיצוץ והערבוב, לא יכולתן להגיד לנו שחסר לכן משהו במקום להעמיד פנים שהכל טוב ואז משום מקום לצאת בטריקת דלת הפגנתית ולהתפזר בכל הסיר? צרה נוספת היא שכשקציצה מתפרקת אין באמת שום דבר שאפשר לעשות בנידון (חוץ מוועדת חקירה וצער כן). כלומר, אין דרך להציל אותה, ולכן הכי הגיוני להשקיע את מה שנדרש כדי למנוע את המצב הזה מלכתחילה.

קציצות גם וגם (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ככה אנחנו אוהבים את הקציצות שלנו | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אז מה עושים כדי למנוע את התופעה של קציצות מתפרקות?

יש שני מרכיבים שאנחנו נוהגים להוסיף לתערובת הבשר לקציצות, שניהם משמעותיים להצלחה ובשניהם אנחנו לא מתכוונים לגעת. הכוונה היא כמובן לפירורי לחם ולביצה. כמה? כמה שלוקח. על חצי קילו של בשר טחון בדרך כלל משתמשים בביצה אחת ובחצי כוס של פירורי לחם פחות או יותר, אבל כמובן שאם הבלילה מרגישה רכה מדי מוטב להוסיף לה עוד פירורי לחם, ואם היא לא מתאחדת עוד ביצה יכולה לעזור.

 אבל כפי שכולנו יודעים, לא תמיד זה מספיק. לפעמים התערובת מרגישה לנו יציבה וראויה, ורק בכניסה לסיר או למחבת אנחנו מבינים שהמציאות הרבה יותר מורכבת מזה. לכן אנחנו מציעים לכם להוסיף את הפעולה הקטנה הזו להכנת הקציצות שלכם, ואם תתמידו בה - מובטחת לכם הצלחה בתחום הקציצות היציבות. עלינו.

אז חברים, הסוד הוא בעיסוי של התערובת. משונה לכם לעשות מסאז' לקציצות? אתם מוזמנים להחליף את המילה עיסוי בלישה. העניין הוא להכניס ידיים לקערה ופשוט ללוש את התערובת - בידיים, באומץ - למשך שתי דקות. החום שבידיים שלכם יעזור לחלבונים להשתחרר ולתערובת כולה "להיקשר". אחרי הלישה תוכלו להרגיש שהתערובת דביקה וקשורה יותר, וזה יכול להיות הסימן שלכם להפסיק. הקציצות האלה כבר לא יתפרקו.

עוד טיפים למניעת התפרקות של קציצות

רוצים להיות על הצד הבטוח? יש עוד שני דברים שאפשר לעשות לקציצות כדי לוודא שיישארו יציבות:

1. לגלגל את התערובת לכדורים ואז לתת להם לנוח כמה דקות לפני הכניסה למחבת.

2. לטבול את הקציצות בקמח לפני הכנסתן לטיגון.

וכלל נוסף וחשוב מאין כמוהו: אם אתם מכינים קציצות ברוטב, ללא טיגון מקדים, הקפידו להכניס אותן רק לרוטב רותח, כי אחרת כל הטיפים בעולם לא יעזרו והקציצות יתפרקו לגורמים. הן צריכות את מכת החום הזאת, אל תיקחו מהן אותה. 

ודבר אחרון: זרקתם קציצות לרוטב? עכשיו הניחו להן לנפשן. כל מגע של כף עלול לסכן את שלמות הקציצות בשלב הזה, כך שאם אתם רוצים לערבב עשו זאת רק באמצעות הטיה וטלטול עדין של הסיר.