מלח, אחד התבלינים העתיקים בעולם הוא אולי המרכיב הכי פחות מוערך במטבח שלכם. אנחנו לוקחים אותו כמובן מאליו, אבל בלעדיו למאכלים שלנו היה הרבה פחות טעם. אבל מלח הוא לא רק תבלין שממליח תבשילים או משמש כחומר כבישה - הוא גם יכול לגרום ל-3 קסמים מפתיעים במטבח שלכם.

מלח (צילום: skhoward, Istock)
הסוד לחביתה רכה רכה | צילום: skhoward, Istock

1. הוא נותן צבע עז לירקות ירוקים: כשאתם מבשלים ירקות ירוקים במים לא מומלחים, הכלורופיל (הפיגמנט שאחראי לצבע הירוק) דולף החוצה מהירק, מה שבסופו של דבר מוביל לירק מבושל אפרורי וחסר צבע. כמבשלים את הירק במי מלח, הכלורופיל מתייצב והתוצאה - ירק מבושל בצבע ירוק עז. על כל ליטר מים, מומלץ להוסיף כפית וחצי של מלח.

2. הוא מסווה טעם מר מדי של קפה: המלח מסווה מרירות. לפני שמכינים קפה (פילטר, מקינטה או שחור) כדאי להוסיף קורט מלח לקפה, כדי לנטרל את המרירות שלו ולהוציא החוצה את טעמי הקפה האחרים. על אותו ההיגיון, נוהגים להמליח פרוסות חצילים, כדי להוציא מהם את המרירות. 

3. הוא מרכך: כמו שהשרייה במי מלח יכולה לרכך בשר קשה, כך גם המלח יכול לעזור להוציא תחת ידכם חביתות רכות כמו ענן, מאחר והוא עוזר לחלבון שבביצה להישאר רך. מומלץ להוסיף 1/8 כפית מלח על כל 2 ביצים.

כאן תוכלו לראות את ההסברים המפורטים:

>> לכל כתבות הטיפים שלנו