אתם מכירים את התרגולת: מרתיחים מים, מוסיפים פסטה (קנויה או ביתית, בקיצור: קנויה) ונותנים לקסם להתרחש בזמן שבסיר ליד מתבשל לו רוטב. אז יודעים מה? מתברר שזה ממש לא חייב להיות ככה! שיטת בישול חדשה ומהפכנית מבטיחה לא רק לחסוך בכלים בזכות ההכנה של הרוטב והפסטה ביחד – אלא גם לעשות את הכל בתנור.

באחד משיטוטינו המורעבים ברשת נתקלנו במתכון הבא, לספגטי שמבוסס על ציר ירקות. מחבריו טוענים ששיטת הבישול הזו מביאה לריכוז טעמים מיוחד במינו של כל מרכיבי המתכון, ואנחנו אומרים - שווה לכל הפחות לנסות!

כל מה שתזדקקו לו (ל-4 מנות) זה חצי כוס ציר ירקות, 350 גרם ספגטי, 8 גזרים קטנים, 4 בצלים ו-3 ענפי סלרי. מתחילים בחימום התנור ל-200 מעלות ובקילוף הגזרים. קולפים גם את הבצלים וקוצצים את ענפי הסלרי. משחימים את הבצל והסלרי בתנור עם 3 כפיות שמן זית כ-3 דקות, מוסיפים את הגזרים, מעט תימין, רוזמרין ומלח וצולים עוד כמה דקות.

עכשיו מגיע החלק הדרמטי: מוסיפים את הספגטי וצולים במשך כדקה. מוסיפים כוס יין לבן, את ציר הירקות ומעט מלח, מכסים ואופים שני שליש מהזמן שמצוין על גבי האריזה (הפסטה דורשת 12 דקות בישול? לכו על 8 דקות בשלב הזה). לאחר מכן מוציאים את התבנית ומערבבים היטב, מחזירים לתנור ואופים שוב, הפעם למשך הזמן המלא המצוין על גבי האריזה. מגישים עם הירקות ומקשטים בעלי תימין ורוזמרין.

ניסיתם? אתם חייבים לספר לנו איך יצא!