במזווה שלנו, כמו בכל מזווה, יש את המוצרים הפופולריים, מלכי הארון, נסיכי המדף - אלה שאנחנו שולפים על בסיס יומיומי כמעט, כמו פחיות של עגבניות מרוסקות, אורז או פסטה - ויש את אלה שנמצאים תמיד בשורות האחוריות, במדפים הגבוהים, ואנחנו מוציאים אותם פעם במי יודע כמה זמן (אהלן שעועית מנומרת, שלום גם לך משחת קארי). המיונז אצלנו היה תמיד במקום טוב באמצע - מככב קבוע בשני סלטים ושלושה כריכים, וזהו פחות או יותר.

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

אז מתברר שיש כאלה שמשלבים מיונז בכל דבר כמעט, ויש אפילו ספר שמוקדש כולו למתכונים עם מיונז, מרטבים דרך פשטידות ועד, תאמינו או לא, עוגת שוקולד עם מיונז (ביקר לנו, יש כזה מתכון). בהתחלה גם אנחנו נחרדנו מהמחשבה, אבל ככל שהתעמקנו נחה דעתנו: מיונז הוא הרי בסך הכל שילוב של ביצים, שמן וחומצה כלשהי (חומץ או מיץ לימון). כשחושבים על זה ככה, הוא באמת יכול להשתלב בלא מעט מאכלים, אבל המתכון שצד את תשומת הלב שלנו הוא מתכון למקושקשת עם מיונז.

קודם כל, מדובר בכניסה רגועה לעולם המסעיר של המיונז. אחרי הכל אנחנו בסך הכל מוסיפים ממרח ביצים לביצים, כמה גרוע זה יכול להיות? מעבר לכך, מדובר פשוט בשדרוג מנצח, כזה שלא דורש מאיתנו כמעט כלום, אבל מקפיץ את המקושקשת לדרגת מעדן: קרמית ואוורירית.  

בעצם כל מה שצריך זה להוסיף קצת מיונז לביצים הטרופות, ולערבב היטב. מכאן ממשיכים די כרגיל, אבל אם אתם בעניין של שדרוג המקושקשת שלכם אתם מוזמנים להוסיף שלל פינוקים כמו גבינה קשה מגוררת, עשבי תיבול או אפילו נקניק.

 

המרכיבים (ל-4 מנות מפנקות):
8 ביצים
רבע כוס מיונז
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
2 כפות חמאה מלוחה
2 כפות עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הביצים, המיונז, המלח והפלפל.

2. מחממים את החמאה במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הביצים, ומערבבים כל כמה שניות בעזרת מרית. ממשיכים לבשל עד שהביצים מתייצבות אך נשארות קרמיות.

3. מורידים מהאש, מפזרים את העירית הקצוצה ומגישים.