בשלנים חובבים בטיקטוק כבר הפכו בעינינו לידידים יודעי דבר, ואנחנו בעיקר מתכוונים לאלו שגילו לנו את טיפ קילוף הבצל ובמיוחד את טיפ סחיטת הלימון המדהים ששיפר לנו את החיים.

אז הנה שוב מגיע לכותרות טיפ מהפכני שרץ ברשת: לפי המשתמש EnSee, במקום לשפוך את הפסטה ומי הבישול לתוך המסננת - עדיף להכניס את המסננת לתוך הסיר עצמו ואז להטות את הסיר, לשפוך את מי הבישול לכיור ובעצם להשאיר את כל הפסטה המסוננת בתוך הסיר. הפעם הטיפ מעורר מחלוקת בין הגולשים: חלק אימצו אותו והכריזו עליו כטריק משנה מציאות וכדרך ה"נכונה" לסנן פסטה, וחלק אחר טען שאם זאת הייתה הדרך הנכונה המסננת הייתה מעוצבת אחרת, ושלמעשה יש הרבה תקלות בשיטה הזאת. 

@real_ensee

tell the truth you didn’t know about this ##fyp ##foryou ##normalpeople ##lifehacks

♬ Niagara Street - Ensee

אחת הטענות המרכזיות נגד שיטת הסינון החדשה היא שאינה בטיחותית: המסננת עלולה לזוז בקלות, מה שלא רק יגרום לכל הפסטה להתפזר בכיור ואולי על הרצפה, אלא גם עלול לגרום לכם לכווייה רצינית. טיעון נוסף של לא מעט גולשים הוא שבדרך הזאת לא ניתן לשטוף את הפסטה תחת מי הברז, אבל תנו לנו לגלות לכם משהו בנושא הזה: ממש לא צריך לשטוף את הפסטה תחת מי ברז קרים, גם לא כדי לעצור בישול וגם לא אם אתם צריכים פסטה קרה לסלט פסטה. במקרה כזה פשוט מחכים שהפסטה תתקרר ומוסיפים מעט שמן כדי למנוע הידבקות.

פסטה (צילום: Olga Miltsova, Shutterstock)
פסטה | צילום: Olga Miltsova, Shutterstock

בקיצור, אם תחליטו בכל זאת לאמץ את הטיפ, שנראה בסך הכל כמו טריק לא רע שחוסך זמן ובלגן, תעשו לעצמכם טובה ותיזהרו. ואחרי זה תספרו לנו אם היה שווה את זה.