רכיבים:

1 קילו נתח פיקנייה

ראב של תבלינים המורכב מכף פלפל שחור גרוס, כף זרעי כוסברה גרוסים, 4 כפות עלי טימין , כף מלח גס, 4 כפות שמן זית, קליפת לימון מגוררת דק וכף פפריקה

3 תפוזים פרוסים לעובי של חצי ס"מ

2 כוכבי אניס

4 כפות סוכר חום

1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:

1. עוטפים את נתח הבשר בראב התבלינים ומניחים בקערה כשעה לספיגת טעמים.

2. על מחבת מניחים את פרוסות התפוז עם כוכבי האניס והסוכר, מחממים את הכל עד להמסת הסוכר ומוסיפים מים.

3. מבשלים על אש נמוכה כ-7 דקות ומניחים בצד.

4. מחממים את התנור על מצב גריל ל-200 מעלות וצולים את הבשר על תבנית כאשר השומן מופנה כלפי מעלה כ-15 דקות.

5. לאחר 15 דקות מעבירים את התנור למצב אפייה רגילה, ומפזרים מסביב לנתח הבשר את פרוסות התפוזים והאניס.

6. צולים את הבשר בחום של 130 מעלות כ-30 דקות

7. נותנים לנתח לנוח 15 דקות לפני הפריסה.

המלצת הגשה: להגיש לצד קוביות תפוחי אדמה וערמונים צלויים בתנור עם שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס.