מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מתכון: דג בורי בלימונים כבושים ולימונים טריים צלויים

דג בתנור הוא אולי אחת המנות המצליחות שאי אפשר לטעות איתן, והפעם הוא בא עם שחקני חיזוק - לימונים. גם טריים, גם כבושים, ואפילו הקליפה תשמש אתכם לפינאלה. נו, אז למה אתם מחכים?

קשת 12
פורסם:
דג בורי בתנור
דג בורי בתנור|צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף
הקישור הועתק

הכמות - 4 מנות

המצרכים:

2 דגי בורי שלמים במשקל 750 גרם ליחידה

4 כפות ממרח לימון כבוש

4 לימונים

8 שיני שום

1/4 כוס שמן זית

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית מלח גס

8 ענפי טימין

1/2 כוס יין לבן

אופן ההכנה:

1. למלא את בטן הדג בענפי טימין ושן שום אחת קצוצה.

2. למרוח את דגי הבורי בממרח הלימון כבוש. להניח את הדגים בתבנית אפייה וביניהם את חצאי לימון ושיני השום.

3. לטפטף שמן זית על הדגים, פלפל שחור ומלח גס. ליצוק לתחתית התבנית את היין הלבן.

4. לאפות בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות. בהגשה לגרד גרידת לימון מעל הדגים.

מצאתם טעות לשון?