mako
פרסומת

מתכון: חריימה מדג דניס

כל ארוחה שאין בה חריימה, היא ארוחה מבוזבזת. במיוחד לכבוד החג, הנה מתכון של חריימה מדג דניס, שיגרום לכם ללקק את האצבעות ולרצות להכין אותו שוב למחרת - כי בערב הכל כבר ייגמר. ממליצים מראש להכין כמות כפולה, כי לא תוכלו להפסיק לאכול

קשת 12
פורסם:
חריימה הפי פיש
חריימה הפי פיש | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור
הקישור הועתק

הכמות - 4 מנות

המצרכים:

4 דג דניס במשקל 400 גר' ליחידה, מפולטים ונקיים מעצמות

8 כפות רסק עגבניות

2 כפות פלפל צ'ומה

1 כוס עגבניות טריות מגורדות בפומפיה

1 כסף סוכר

1/2 כף מלח

8 שיני שום קלופות ופרוסות

1 כף פפריקה חריפה

2 כפות פפריקה מתוקה

1 פלפון צ'ילי טרי

8 כפות שמן זית

1 כוס מים

אופן ההכנה:

1. לחמם במחבת את שמן הזית. להוסיף שום, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פלפל צ'ומה, מלח, סוכר ופלפלון צ'ילי.

2. לבשל את תערובת התבלינים כ-3 דקות כדי לפתוח את טעמי התבלינים למשחה ריחנית.

3. להוסיף מים, רסק עגבניות, עגבניות טריות מגורדות ולבשל כ-15 דקות נוספות. כאשר הרוטב מוכן וסמיך יש להכניס את הדגים למחבת, לבשל כ-15 דקות ולהגיש עם חצי לימון ומצות רטובות.