mako
פרסומת

מתכון: פורל בחמאת לימון, שום וצלפים עם אספרגוס ירוק ופטרוזיליה

מחפשים איך לגוון את ארוחת חג השבועות לצד המאכלים החלביים והגבינות? קבלו מתכון לדג פורל בתיבול נהדר שיעשה לכם את החג הקרוב

באדיבות ספורט 1
פורסם:
דג פורל בחמאת לימון, שום וצלפים עם אספרגוס ירוק ופטרוזיליה
צילום: "ישראל מבשלת ביחד" ספיישל שבועות, באדיבות ספורט 1
הקישור הועתק

המצרכים:

2 דגי פורל טריים

מעט קמח לקימוח
מלח ופלפל

40 גרם חמאה לטיגון

כף צלפים במלח, שטופים

עוד 40 גרם חמאה

מיץ מלימון אחד

מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1. מערבבים קמח, מלח ופלפל. חורצים בכל צד של הדג כחמישה חריצים, מצפים בתערובת הקמח.

2. מחממים חמאה על המחבת ומטגנים בה את הדגים כ3-4 דקות מכל צד.

3 סוחטים את הלימון פנימה ומבשלים עוד דקה.

4. מעבירים לצלחת בזמן הזה קולפים את האספרגוס. מבשלים במי מלח רותחים 3-4 דקות ומסננים. מניחים ליד הפורלים.

לרוטב:

5. ממיסים חמאה וצלפים במחבת וכשהיא מבעבעת, יוצקים פנימה מיץ לימון, מלח ופלפל לדקה נוספת.

6. יוצקים על הדגים והאספרגוס, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.