mako
פרסומת

מתכון: בורי צלוי עם עגבניות, זיתים, בצל, שום ופסטו

כמנת פתיחה או אפילו כעיקרית, הדג הזה ישתלב נפלא עם הגבינות בארוחת חג השבועות. מה הסוד שלו? תיבול טוב ואפייה מדויקת - ככה פשוט, ככה טעים

באדיבות ספורט 1
פורסם:
דג בורי צלוי
צילום: "ישראל מבשלת יחד" ספיישל שבועות, באדיבות ספורט 1
הקישור הועתק

המצרכים:

2 לברק

חצי כוס שמן זית

רבע כוס מיץ לימון

קליפה מגורדת מלימון

מלח, פלפל

2 כפות עלי תימין

4 שיני שום קצוצות

חצי צרור פטרוזילה

פלפל ירוק חריף

חופן עגבניות שרי צבעוניות

2 בצלים סגולים קלופים

10 זיתי קלמטה

אופן ההכנה:

1. חורצים בדגים חריצים צפופים משני הצדדים ומניחים בתבנית.

2. חוצים את העגבניות, חותכים את הבצל לפלחים ומחרצנים את הזיתים.

3. מערבבים את הירקות ומפזרים בתבנית מסביב לדג.

4. שמים במעבד מזון את הבצל, שום, פלפל ירוק שמן זית ולימון ומרסקים לתערובת פירורית. ממליחים ומפלפלים.

5. מפזרים מעל הדגים והירקות.

6. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכעשרים דקות.