לאחרונה רצה הגורל ומצאנו את עצמנו במתחם חונים קונים בראשון לציון, ובאמתחתנו שעה שלמה להעביר. מה עושה אדם שנתקע עם שעה פנויה במתחם חונים קונים? נכנס לסניף לגעת באוכל כמובן, ובוחן את כל החידושים וההמצאות המגניבות שצצו בשוק בזמן שהוא הרקיב במשרד וחלם על עלי גפן ממולאים. ויש הרבה כאלה. אז אילו דברים מגניבים מתרחשים בימים אלה בחנויות המתמחות וכמה הם עולים? מיד תדעו הכל.

מעצב ביצים קשות (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
מעצב ביצים. איזה מגניב? | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

מעצבים לביצים קשות

גם אם לא ידעתם את זה, יש סיכוי סביר שלמוצר הזה חיכיתם כל חייכם. מדובר בתבנית פלסטיק קטנה, בערך בגודל של ביצה, שקולטת את הביצה הקשה כשהיא יורדת מהאש ומשחררת אותה אחרי כמה דקות כשהיא בצורת דג (או ארנב, או אוטו, או דובי). החדשות הטובות הן שזה עובד, וגם מעודד אכילה אצל ילדים סרבנים, החדשות הרעות - שאסור לתת לביצה להתקרר הרבה לפני שמכניסים אותה לתבנית. וזה חם.

מחיר: 30 שקלים בלגעת באוכל.

קולף תירס (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
קולף תירס. מפרידים מוץ מקלח | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

קולף תירס

טוב, ב"קולף תירס" אנחנו לא מתכוונים חלילה למוצר שמסיר מהקלח את קליפתו (הקלה להסרה עד מאוד), אלא לכזה שחותך ממנו את הגרעינים הצהובים בקלות יחסית. מלבישים על האצבעות, מעבירים על הקלח, והופ - יש לכם גרגירים לחוד וקלח לחוד. אם לשפוט לפי כמות המוצרים הייעודיים להסרת גרגירי התירס שיש בעולם - כנראה שבאמת מדובר בפעולה מבאסת במיוחד. אז זהו, שלא עוד.

מחיר: 29.90 שקלים בלגעת באוכל.

גמבואן (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
שנייה, אני רק אביא את הגמבואן מהמטבח | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

גמבואן

תודו שרק בשביל השם הזה היה שווה להמציא את המוצר - גמבואן, מלשון גמבה. תפקידו של הגמבואן להוציא את החלק הבלתי שמיש של הפלפל או הגמבה, זה המרגיז עם הגרעינים הקטנים והנימים הלבנים. אין כאן שום מנגנון מתוחכם, אבל כשחושבים על זה - באמת מדובר בפעולה די מרגיזה.

מחיר: 13 שקלים בלגעת באוכל.

מגלגל עלי גפן (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
מגלגל עלי גפן. מה, זה בכלל לא מסובך | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

מגלגל עלי גפן

המוצר הזה מיוחד לאנשים שרוצים לגלגל עלי גפן (או לחלופין סושי) כמו מקצוענים, אבל אין להם את הכישרון ולא את הניסיון. התוצאה נראית מיליון דולר, ואיש לא אמור לדעת שמדובר בעוד מקרה מצער שבו המכונה החליפה את האדם. מסדרים את העלה, מניחים את המילוי ומושכים שתי משיכות בידית. זה? סתם זרקנו משהו לתוך אצה. בקטנה.

מחיר: 100 שקלים.

מגלגל עלי גפן - הוראות הפעלה (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
הנה, ככה זה עובד | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

סינרים לילדים

ומפה במעבר חד למשהו לקטנטנים - אם אתם רוצים להכניס אותם למטבח בגיל צעיר, שלא יגיעו לגיל 40 בלי לדעת לגלגל עלי גפן. הסינרים האלה, חוץ מזה שהם צבעוניים ויפים לאללה, עמידים וקלים לניקוי, וממש עושים חשק להיכנס למטבח.

מחיר: 65 שקלים

סינר לילדים (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
סינר לילדים. מקסים | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

תבנית לוחות הברית

את כל תבניות השושנים, הדובים והלבבות אתם בטח כבר מכירים. אבל מה דעתכם על תבנית בצורת לוחות הברית? כן כן, ממש כמו משה בשעתו, רק בעוגה. אנחנו התלהבנו. רק דיר באלאק, תשמנו טוב טוב את האותיות לפני שאתם שופכים פנימה את הבלילה, כי אחרת אין סיכוי שהעוגה תשתחרר מהן.

מחיר: 40 שקלים.

תבנית לוחות הברית (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
תבנית לוחות הברית. מלפנים | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל
תבנית לוחות הברית - מאחורה (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
ומאחור. זהירות עם האותיות | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

מקלות לקייק פופס

פשוט מקלות. כמו של סוכרייה על מקל. נשמע לכם מיותר? חכו שתרצו להכין קייק פופס - כנראה הקינוח הכי קל והכי מרשים על הפלנטה - ולא יהיה לכם מה לנעוץ בהם. בקיצור, שווה להחזיק חבילה כזו בבית. מתישהו תשמחו שהיא שם.

מחיר: 16 שקלים.

מקלות לקייק פופס (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
מקלות לקקן. אל תזלזלו! | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

מרוקן ירקות למילוי

ערכה של ארבעה מקלות עם ראשים משוננים - שתכליתם לרוקן ירקות שונים מתוכנם לקראת הפיכתם לממולאים. אנחנו יודעים שיש היום ערכות יותר מתוחכמות, אבל דווקא הפשטות כאן היא מה שמצא חן בעינינו - אותו מוצר, בארבעה גדלים, שיעזור לכם לא לפצוע לא את הקישוא ולא את התפוד.

מחיר: 80 שקלים.

מרוקן ירקות לממולאים (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
מרוקן ירקות. אחד לכל גודל | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

תבנית לשוקיים בגריל

 מכינים פולקעס בגריל? אין לכם אלא להצטער שאינכם מצוידים בחפיץ הזה - תבנית מיוחדת לשוקיים, ובה חור לכל שוק. נועצים כל פולקע במקומו, ומניחים מעל תבנית נוספת, ובה תפוחי אדמה או כל ירק אחר שאתם רוצים שילווה את העוף שלכם. במהלך הצלייה השומן יטפטף מהעוף היישר על התפודים, ומפה אתם כבר לא צריכים אותנו. תדמיינו לבד. קצת יקר, אבל אז מה. זה לא מפריע לנו לפנטז.

מחיר: 139 שקלים.

תבנית לעוף בגריל (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
תבנית לשוקיים. רק תדמיינו את התפודים שמתחת | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל
>> עשינו לכם חשק ללמוד בישול? בואו להירשם לסדנאות מאסטר שף
>> 8 סיבות מעולות לקפוץ לשוק הכרמל
>> דקה לל"ג בעומר: איך מכינים מרשמלו בבית?

כבר נרשמתם לסדנאות הבישול לשבועות? זה לגמרי חינם!