תבשיל עוף בזיל לארוחה מפסקת (צילום: בועז לביא, אוכל טוב)
עוף בזילי. מנה עדינה ומנחמת, אבל מפוצצת טעם וצבע | צילום: בועז לביא, אוכל טוב

עוף בזילי

מרכיבים (ל-10 מנות):
3 בצלים, קצוצים
4 כרישות, פרוסות דק
שמן לטיגון
2 גבעולי סלרי
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
5 כרעיים ו-8 פולקה עוף
4-5 תפוח אדמה, חתוכים לסירות
2 כפות שום כתוש
חצי קילו אפונת גינה
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה: 

1. מטגנים את הבצל והכרישה על אש גבוהה עד שהם מתרככים, מוסיפים את גבעולי הסלרי, הפטרוזיליה והכוסברה (משאירים מעט בצד להוספה בסוף). ממשיכים לטגן עד שהבצל מזהיב.

2. מוסיפים את העוף וצורבים אותו מכל הצדדים עד לקבלת צבע זהוב.

3. מנמיכים את האש ומוסיפים את תפוחי האדמה והשום. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מערבבים את הכל ביחד ומאדים כ-5 דקות.

4. מוסיפים מים עד לכיסוי תכולת הסיר ומבשלים כ-10 דקות על אש גבוהה. מנמיכם את האש ומבשלים 35 דקות נוספות. 

5. מוסיפים את האפונה ומפזרים את שאר הכוסברה והפטרוזיליה מעל התבשיל. ממתינים 7 דקות ומכבים את האש.

 

פלפלים ממולאים (צילום: בועז לביא, אוכל טוב)
פלפלים ממולאים צמחוניים. שכולם ישבעו | צילום: בועז לביא, אוכל טוב

ממולאים צמחוניים

מרכיבים (ל-10 מנות):

ירקות למילוי: 
4-5 פלפלים
2 קישואים
2 בצלים
כרוב

למילוי:
חצי קילו אורז
2 כפות עדשים שחורות
2 כפות עדשים ירוקות
2 כפות עדשים כתומות
חופן אפונה
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
קמצוץ כורכום

לרוטב:
רבע כוס שמן קנולה
2 בצלים, פרוסים לטבעות
2 גזרים, פרוסים דק
1 תפוח אדמה, חתוך לסירות דקות
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
חצי ליטר מים
כוסברה קצוצה 
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה ומניחים בצד.

2. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בסיר גדול כ-5 דקות על אש גבוהה.

3. מוסיפים את הגזר ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את תפוח האדמה, מטגנים 5 דקות נוספות ומנמיכים את האש. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר וממתינים כ-5 דקות. מוסיפים את המים ואחרי עוד 10 דקות את הכוסברה והפטרוזיליה. ממתינים 5 דקות נוספות.

4. בזמן שהרוטב מתבשל, ממלאים את הירקות (זהירות, לא למלא עד הסוף כי גם האורז וגם העדשים מגדילים את נפחם באופן משמעותי בבישול).

5. מכניסים את הירקות הממולאים לסיר עם הרוטב וממתינים כ-5 דקות. הופכים את הפלפלים (לא חובה), מנמיכים את האש ומכסים.

6. מבשלים חצי שעה ומכבים את האש.

 

חריימה לארוחה מפסקת (צילום: בועז לביא, אוכל טוב)
חריימה (לא חריף, בכל זאת - אנחנו לפני צום) | צילום: בועז לביא, אוכל טוב

חריימה לא חריף

מרכיבים (ל-10 מנות):
1 כוס שמן
3 כפות רסק עגבניות
4 כפות שום כתוש
2 כפות קימל טחון
5 כפות פפריקה מתוקה
קורט סוכר
כוס וחצי עד 2 כוסות מים
10 חתיכות דג לבחירה (בורי, מוסר, לוקוס - בסטייק או בפילטים)
2 כפות כמון טחון
חצי לימון סחוט

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר יחד עם רסק העגבניות, השום, הקימל והפפריקה. חורכים על אש גבוהה כ-5 דקות. מוסיפים את הסוכר להורדת החמיצות.

2. מוסיפים מים ומערבבים עד שהשמן צף למעלה.

3. מוסיפים את הדג ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.

4. מוסיפים את הכמון והלימון. מבשלים 2 דקות בסיר פתוח ומכבים את הלהבה.

תבשיל בשר ומנגולד (צילום: בועז לביא, אוכל טוב)
טביחה בלסלק. תבשיל בשר, מנגולד ושעועית לבנה | צילום: בועז לביא, אוכל טוב

טביחה בלסלק

מרכיבים (ל-10 מנות):
חצי שמן
4 חבילות עלי מנגולד
6-7 בצלים, חתוכים לקוביות גסות
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שום כתוש
כף כורכום
חצי כף פלפל שחור טחון
3 קילו בשר בקר מס' 5, חתוך לקוביות
קילו וחצי שעועית לבנה מושרית (יום לפני הבישול, במקרר)
10 תפוחי אדמה קטנים, חצויים

אופן ההכנה:

1. מטגנים את עלי המנגולד עד שהשמן מקבל צבע ירוק כהה.

2. מוסיפים את הבצל ומטגנים יחד כ-10 דקות. מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה ומערבבים, ממתינים כ-10 דקות ומוסיפים את השום, הכורכום והפלפל השחור. ממתינים כ-2 דקות.

3. מוסיפים את הבשר ומערבבים 3-4 דקות, עד שהבשר נסגר.

4. מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-45 דקות. 

5. מוסיפים את השעועית וממתינים כ-15 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה וממתינים עד להתרככותם, כ-15 דקות. 

המלצה: לסגור את הסיר ולהניח על פלטה עד להגשה (אפשר גם לאורך לילה שלם).

 

מרק ירקות לארוח מפסקת (צילום: בועז לביא, אוכל טוב)
מרק ירקות. אי אפשר לצום בלעדיו | צילום: בועז לביא, אוכל טוב

מרק ירקות

מרכיבים (ל-10 מנות):
2-3 כפות שמן
7 בצלים לבנים, חתוכים גס
2 גבעולי סלרי, חתוכים לחתיכות קטנות
2 כוסות גרגירי חומוס, מושרים
8 גזרים, פרוסים לעיגולים גסים
6 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות גסות
3 קישואים, חתוכים גס
חצי קילו דלעת, חתוכה לקוביות
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
כף וחצי מלח
חצי כף פלפל שחור טחון
2 כפות כורכום

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל, הסלרי וגרגירי החומוס על אש גבוהה כ-5 דקות. מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים כ-2 דקות.

2. מוסיפים מים עד לכיסוי התערובת ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים את הקישואים והדלעת ומביאים שוב לרתיחה.

4. מנמיכים את האש ומוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה. מערבבים כ-2 דקות ומתבלים. ממשיכים לבשל כ-5 דקות על אש נמוכה מאוד. מכסים ומכבים את האש. 

מסעדת גואטה שברמת החייל נוסדה על ידי השף רונן גואטה לפני כ-6 שנים ברחוב הברזל, והיא האחות התאומה של מסעדת גואטה הוותיקה בלב יפו. המסעדה מגישה אוכל ביתי מהמטבח הטריפולטאי ומציעה תפריט מלא בכל טוב, מדג חריימה ועד קוסקוס מפרום וטביחה בלסלק. בחודש יולי האחרון החליט גואטה לחבור לטובי השפים והמסעדנים והעביר את מסעדתו לשוק צפון, המתחם הקולינרי שהוקם על ידי מיכל אנסקי ורועי חמד בינואר 2016.

גואטה, שוק צפון. ראול ולנברג 20, תל אביב