המבורגר משפחתי (צילום: דניה ויינר, הכול על האש, הוצאת ידיעות ספרים ופן)
המבורגר משפחתי. אל תתפשרו על איכות הבשר (סטיילינג: דיאנה לינדר) | צילום: דניה ויינר, הכול על האש, הוצאת ידיעות ספרים ופן

המבורגר משפחתי

המרכיבים (ל-5 מנות):
1 בצל גדול לבן קצוץ דק
1 ק"ג בשר בקר טחון פעמיים – מומלץ מנתחי צוואר, כתף ושפונדרה
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. במחבת עם מעט שמן מטגנים בצל עד להזהבה.

2. בקערה לשים היטב את כל החומרים, עם הבצל המטוגן, עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד לחצי שעה.

3. על תבנית משומנת יוצרים קציצה ענקית ועגולה מכל הבשר.

4. מעבירים את הקציצה לאש על ידי כך שהופכים את התבנית על הגריל.

5. צולים את הקציצה הגדולה על אש נמוכה מאוד כשלוש דקות.

6. הופכים בעדינות בעזרת מרית וצולים כשלוש דקות נוספות או עד למידת העשייה הרצויה.

7. מחלקים לחמש מנות ומגישים.

שיפודי שוקיים ברוטב חרדל ולימון (צילום: דניה ויינר, הכול על האש, הוצאת ידיעות ספרים ופן)
שיפודי שוקיים ברוטב חרדל ולימון. עם העצם (סטיילינג: דיאנה לינדר) | צילום: דניה ויינר, הכול על האש, הוצאת ידיעות ספרים ופן

שיפודי שוקיים ברוטב חרדל ולימון

המרכיבים (ל-8 מנות):
16 שוקי עוף (במשקל כ-2 ק"ג) עם עצם חתוכה ועור

למשרה:
1/2 כוס שמן זית
1 לימון סחוט
1 כף חרדל
מלח גס
פלפל שחור גרוס
4 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את כל חומרי המשרה. מוסיפים את השוקיים ומניחים בצד לשעתיים ועד לילה במקרר.

מוציאים מהמשרה, משפדים את השוקיים בצורת שתי וערב על שיפוד, וצולים באיטיות על אש נמוכה בגריל גחלים עד לחריכה קלה.

קבאב רומני

המרכיבים (ל-8 מנות):
1/2 1 ק"ג בשר בקר טחון פעמיים, מומלץ מנתחי שפונדרה ופאלדה
10 שיני שום כתושות
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף סודה לשתייה מעורבבת בכוס סודה
½ כוס סודה

אופן ההכנה:

1. בקערה לשים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מניחים בצד לחצי שעה.

3. יוצרים קציצות ארוכות ועבות.

4. צולים על אש נמוכה מאוד ומסובבים כל 2 דקות לצלייה אחידה, או עד למידת העשייה הרצויה, ומגישים.

 

ירקות צלויים בגריל (צילום: דניה ויינר, הכול על האש, הוצאת ידיעות ספרים ופן)
ירקות צלויים בגריל. מעולים ליד הבשר (סטיילינג: דיאנה לינדר) | צילום: דניה ויינר, הכול על האש, הוצאת ידיעות ספרים ופן

ירקות צלויים בגריל

המרכיבים (ל- 12-10 מנות):
20 יחידות במיה
40 פלפלונים קטנים בשלל צבעים
1 סלסילת עגבניות שרי
40 בצלצלים
2 סלסילות פטריות שמפיניון
20 חצילונים
10 סלקים בייבי
5 גזרים בייבי
1 חבילת אספרגוס
5 זוקיני
5 בצל ירוק
1 כוס שמן זית
1 שום כתוש
מלח ופלפל
תערובת עשבי תיבול יבשים

אופן ההכנה:

1. משפדים את הירקות על שיפודי מתכת או עץ, כל ירק בשיפוד משלו. את הבצל הירוק והאספרגוס אין צורך לשפד.

2. בקערה מערבבים שמן זית, שום ותבלינים.

3. מושחים את הירקות על השיפודים בשמן זית המתובל וצולים על הגריל עד לצריבה ומגישים.

תפוחי אדמה פשוטים ומנצחים (צילום: דניה ויינר, הכול על האש, הוצאת ידיעות ספרים ופן)
תפוחי אדמה פשוטים ומנצחים. העל האש עושה את כל ההבדל (סטיילינג: דיאנה לינדר) | צילום: דניה ויינר, הכול על האש, הוצאת ידיעות ספרים ופן

תפוחי אדמה פשוטים ומנצחים

המרכיבים (ל-6 מנות):
12 תפוחי אדמה אדומים, קלופים
1/2 כוס שמן זית
1 כף מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר חום
1 כף אורגנו יבש קצוץ

אופן ההכנה:

1. בסיר עם מים ומלח מבשלים על אש גבוהה את תפוחי האדמה עד לריכוך. אפשר לבדוק זאת על ידי הכנסת סכין שפיצית שחודרת בקלות.

2. מעבירים למסננת ומצננים.

3. בעזרת כף היד מועכים קלות כל תפוח אדמה.

4. מזליפים שמן זית, מפזרים באופן שווה את התבלינים ומניחים על הגריל עד שתפוחי האדמה צרובים מכל הכיוונים.

>> בואו לראות איך צילמו את הספר. שווה

שתפו את המתכונים ליום העצמאות עם החברים

>> יום העצמאות עוד רגע כאן: כל מתכוני הקבבים
>> שיהיה במזל: עוגות החתונה הכי מטורפות ברשת
//www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-137b1d25c49d631006.htm