סכין שף (צילום: EHStock, Istock)
יש רק שתי סכינים שאתם חייבים במטבח. ואחת מהן היא סכין שף | צילום: EHStock, Istock

סכינים

אם יש דבר אחד שכל אוהבי המטבח, השפים והחובבים כאחד, יסכימו לגביו, זה שכל בית צריך סכין שף. "לא חייבים להיות שפים כדי לעבוד עם סכין שף", מסביר שמיל הולנדר. "להפך: כל בשלן מתחיל חייב לרכוש לו סכין יציבה וטובה, שמתאימה לו מבחינת משקל ויציבות". איך יודעים מה לקנות? הסכין שאתם רוכשים צריכה להיות באורך 20-17 סנטימטר, והלהב שלה צריך להיות בולט מהידית (כלפי מטה). הסכין הזו אמורה לשמש אתכם לכל, כשהכלל הוא ככל שהלהב יהיה ארוך יותר, כך יהיה קל יותר לחתוך דברים גדולים יותר.

מה שמגניב זה שהיום אפשר למצוא היום סכיני שף מעולות בסביבות ה-100 שקלים.

בנוסף לסכין השף מומלץ להצטייד גם בסכין קטנה יותר, לחיתוך ירקות. הסכין הזו מומלץ שתהיה באורך כ-15 ס"מ, צרה, בעלת שפיץ ולא משוננת. ומה לגבי כל הסכינים הייעודיות (לבשר, לדגים וכו')? נחמד שיש אותן, אבל לגמרי אפשר בלעדיהן.

סיר גדול ארקוסטיל (צילום: ארקוסטיל)
לתבשילים חייבים תחתית עבה, למרקים מספיק נירוסטה | צילום: ארקוסטיל

סירים

סיר איכותי אמור לאגור חום בצורה טובה, ואז לפזר אותו באחידות. כדי לקיים את הקריטריונים האלה חשוב להצטייד בסיר עם תחתית עבה. הסיר בעל התחתית העבה ישמש אתכם לכל סוגי המאכלים והתבשילים, ולצדו אתם בהחלט מוזמנים להחזיק גם סיר נירוסטה, קל וזול יותר - שמתאים בעיקר לבישול מרקים (שם פיזור החום פחות קריטי). מה שכן, חשוב לשים לב לחומרים שמהם עשויות הידיות. ידיות מפלסטיק או מעץ משמעותן שלא תוכלו להשתמש בסיר לאפייה בתנור (למשל להכנת חמין), וחבל. 

מחבתות

השוק עמוס במחבתות בזיליון גדלים וצורות. ההמלצה שלנו היא להצטייד בשתיים: אחת גדולה (קוטר 28) ואחת קטנה, לחביתות אישיות. יותר מזה לא באמת צריך. 

קאפקייקס שוקולד ואגוזי לוז - רגע לפני האפייה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
זאת אחת משלוש התבניות שאתם באמת צריכים בבית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

תבניות

גם תבניות יש בשוק במיליונים, והאמת - תמיד כיף להצטייד בעוד בתבנית מגניבה שצדה אותנו בקניון. השאלה היא אבל אילו תבנית ממש חייבים בכל בית, וזו התשובה: אחת עגולה מתפרקת עם קפיץ, רצוי בקוטר 26 ס"מ, תבנית אינגליש קייק ותבנית מאפינס. כל השאר זה מותרות (אלא אם כן אתם אנשים של קישים, ואז מוצטב שתצטיידו גם בתבנית עגולה ונמוכה עם שוליים גליים.

אביזרים

הרביעייה המובילה של אביזרי החובה במטבח היא בסיסית, אבל תענה לכם על הרוב המכריע של הצרכים במטבח. ואלה הם:

1. קולפן טוב - חד, יציב, וכזה שלא מתפרק עם הגזר הראשון שהוא פוגש.

2. פומפייה - כן, הכי בסיסית. כזאת שתאפשר לכם להכין לביבות גם אם אין לכם מעבד מזון.

3. כותש שום - מסורתי ממתכת או מעוצב מפלסטיק, הכי חשוב שיהיה חזק. 

4. משטח חיתוך - עדיף עם הגנה אנטי בקטריאלית, וכמובן שאפשר גם משטחי עץ.

 >> לחנות אוכל טוב