המתכון הבסיסי

המרכיבים:
400 גרם קמח לבן
כפית מלח
כפית סודה לשתייה
200 גרם חמאה מומסת
200 גרם סוכר חום
150 גרם סוכר לבן
ביצה
2 כפיות תמצית וניל משובחת

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח, המלח והסודה לשתייה. 

2. בקערה שנייה, גדולה יותר, מערבבים את החמאה המומסת, שני סוגי הסוכר, הביצה ותמצית הווניל.

3. שופכים את תערובת הקמח לתערובת החמאה ומוסיפים איזו תוספת שרוצים (אפשרות נוספת היא להוסיף את התוספות רק אחרי גלגול העוגיות). מערבבים הכי מעט שאפשר, רק עד שכל המרכיבים מתאחדים, ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות. יוצרים מהבצק עוגיות בגודל כדור פינג פונג ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה. 

5. אופים את העוגיות 10-14 דקות, ולא יותר (אפייה ממושכת תהרוס את המרקם הרך שצריך להיות לעוגיות במרכזן).

ועכשיו - לשדרוגים

1. עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות: מוסיפים לבלילה 200 גרם שוקולד צ'יפס רגיל או לבן. 

עוגיית שוקולד צ'יפס רכה
עוגיות שוקולד צ'יפס | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

2. עוגיות גרנולה: מוסיפים לבלילה 3-4 כפות גדושות שיבולת שועל, 3-4 כפות צימוקים או חמוציות, אגוזים קצוצים ומעט טחינה גולמית (לא חובה).

עוגיות גרנולה, קפה וקוקוס
עוגיות גרנולה, קפה וקוקוס | צילום: נטלי לוין, אוכל טוב

3. עוגיות שוקולד ושוקולד לבן: מוסיפים לבלילה 3 כפות אבקת קקאו, 200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס ו-100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס

עוגיות שוקולד עם שוקולד צ'יפס
עוגיות שוקולד עם שוקולד צ'יפס לבן | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

4. עוגיות חמאת בוטנים: מוסיפים לבלילה 4 כפות חמאת בוטנים ו-4 כפות בוטנים קצוצים (עדיף מטוגנים ומלוחים).

עוגיות חמאת בוטנים
עוגיות חמאת בוטנים | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

5. עוגיות נוטלה: מוסיפים לבלילה 4 כפות גדושות נוטלה ו-4 כפות אגוזי לוז קלויים וקצוצים

עוגיות פאדג' שוקולד
עוגיות נוטלה (ואגוזי לוז) | צילום: Themalni, ShutterStock

6. עוגיות בזוקה קוקימן: מוסיפים לבלילה 8 כפות מיני מרשמלו, 6-7 פתי בר מפוררים ו-100 גרם שוקולד מריר קצוץ. לפני האפייה מפזרים מלמעלה סוכריות צבעוניות.

עוגיות בזוקה עם מרשמלו
עוגיות בזוקה עם מרשמלו | צילום: צילום ביתי

7. עוגיות קרמל מלוח: מוסיפים לבלילה 100 גרם סוכריות טופי קרמל קצוצת ומעט מלח ים גס.

עוגיית שוקולד צ'יפס של ענקים - בתבנית
עוגיית ענק ליום הולדת | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

8. עוגיית ענק ליום הולדת: מוסיפים לבלילה אילו תוספות שרוצים, יוצרים כדור ואופים במרכז התבנית.

 

* רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוק מבשלים ואופים עם רון יוחננוב.